گردشگري به دنبال حضور پر رنگتر بخش خصوصي
روزهاي گذشته روزهاي جزيره کيش بود برگزاري نمايشگاه هتلداري ، گردشگري و تجهيزات سفر و کميته گردشگري طرح ملي ساماندهي روابط اقتصادي تجاري و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران باعث شد تا يک بار ديگر گردشگري در اين جزيره به عنوان دردانه خليج فارس مورد توجه قرار گرفت.
کيش از پنجم تا هشتم آبان ماه ميزبان پنجمين نمايشگاه هتلداري ، گردشگري و تجهيزات سفر بود تا بار ديگر توليد کنندگان و فعالان اين عرصه گردهم آيند. همچنين در اين نمايشگاه نمايندگاني از کشورهاي اتريش، چين، ايتاليا و ترکيه در بخش تجهيزات و خدمات هتلي شرکت داشتند .
در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي به شرکت و حضور ايران در نمايشگاههاي مختلف اشاره و تاکيد کرد که نمايشگاههاي داخلي در برنامههايUNWTO قرار بگيرد .
وي بر بين المللي بودن اينگونه نمايشگاهها تاکيد کرد و گفت : بايد در نمايشگاههايي که برگزار ميکنيم کشورهاي مختلفي نيز حضور داشته باشند که اين عامل نوعي معرفي ايران است.
سيد رضا موسوي همچنين تاکيد کرد: ما نمايشگاههاي متعدي را برگزار کرده ايم و سرمايه گذاران مختلفي در اين حوزه حضور پيدا کردهاند و تمامي اين عوامل باعث توسعه گردشگري در کشور است.
وي بار ديگر بر مقوله تبليغات و اطلاع رساني تاکيد کرد و افزود: بايد مردم با مقوله گردشگري بيشتر آشنا شوند و ضروري است در اين حوزه تبليغات وسيع و فعاليتهاي لازم و ضروري داشته باشيم.
تاکيد بر حضور و حمايت رسانه ملي از گردشگري نکته مهم ديگري بود که معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي در افتتاحيه اين نمايشگاه بر آن اشاره کرد. وي گفت: متاسفانه رسانه ملي از اين صنعت در جهت کسب موفقيتهاي بيشتر حمايتي به عمل نميآورد.
البته موسوي به حمايت رسانه هاي مکتوب نيز پرداخت و گفــت:امروزه تمام نشريات و خبرگزاري ها به صورت تخصصي به اين مقوله پرداختهاند اما نيازمند است که رسانه ملي در اين حوزه وارد شود و در حوزه گردشگري پشتوانه صنعت گردشگري شده تا بتوانيم گردشگري را ارتقاء دهيم.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي در اين مراسم به دستاوردهاي اجلاس اکو نيز اشاره کرد و افزود: در اجلاس وزراي گردشگري کشورهاي عضو اکو دو پيشنهاد را مطرح کردم که يکي راهاندازي تلويزيون گردشگري عضو اکو است که براي سال 89 راه اندازي مي شود تا بتوانيم جاذبههاي کشورمان را از اين طريق معرفي کنيم و ديگري راه اندازي خبرگزاري گردشگري کشورهاي عضو اکو است.
اما افتتاحيه اين مراسم سخنران ديگري نيز داشت و محمد حسين برزين، رئيس ستاد تبليغات و نمايشگاه ها بار ديگر فرصتي يافت تا به فعاليت هاي ستاد نمايشگاه ها اشاره کند. وي گفت:امروزه درگردشگري دنيا ماراتن اعلام نشده اي وجود دارد و همه کشورها تلاش مي کنند با بهره گيري از همه المانهايي که در عرصه تبليغات و اطلاع رساني تعريف مي شود خود را به عنوان يک مقصد گردشگري مطرح کنند.
برزين به مقايسه حضور ايران در نمايشگاه هاي خارجي پرداخت و گفت: قبل از دوره دولت نهم در نمايشگاه هاي گردشگري که از ابرازهاي اصلي ماراتن گردشگري جهاني است حضور يکپارچه و منجسم زير پرچم ايران نداشتيم و آژانس ها،ايرلاين ها و هتل هاي ما به صورت پراکنده در اين نمايشگاه ها حضور پيدا مي کردند که چندان به چشم نمي آمدند اما در دوره جديد در اين چهارسال ايران زير پرچم مقدس جمهوري اسلامي ايران در بيش 65 کشور جهان حضور بسيار مقتدر و يکپارچه داشتيم.
برزين خاطرنشان کرد:در اين نمايشگاه ها با غرفه اي با شکوه برگرفته از المانهاي ملي و ديني حضور پيدا مي کنيم و دراين نمايشگاه ها نيز بخش هاي خصوصي ايران حضور پيدا کرده و به ارائه و فروش پکيج هاي سفر خود مي پردازند.
برزين تاکيد کرد : در بازارهاي داخلي و بين المللي، اکنون تبليغات و نحوه حضور در نمايشگاههاي گردشگري و صنايع وابسته جايگاه ويژه اي دارد. لذا براي تحقق سند چشم انداز 20 ساله گردشگري، در طول 4 سال شکل گيري ستاد، در سطوح منطقه اي و قاره اي مديريت برگزاري 65 نمايشگاه گردشگري جهاني، 15 نمايشگاه داخلي، 6هفته فرهنگي، 10 همايش مرتبط با مفاخر فرهنگي و 15 نمايشگاه موضوعي عکس جاذبه هاي گردشگري را بر عهده داشته و جلوه هاي ماندگاري از زيبايي هاي ايران و افزايش مناسبات گردشگري را به نمايش گذاشتهايم.
وي با اشاره به نقش مناطق آزاد درجذب گردشگران تصريح کرد: مناطق آزاد کشور بايد همپا با سياست هاي کلان کشور در چشم انداز صنعت گردشکري 20 ساله که جذب 5/1 درصد از گردشگران جهان را براي دستيابي به 25 ميليارد از درآمد مبنا قرارداده است، برنامه ريزي نويني را براي حضور پايدار در مسابقه اعلام نشده جذب گردشگران جهان آغاز کنند.