کیش، دومین قطب گازی خلیج فارس؛
پیشرفت حفاری میدان گازی کیش به 80 درصد رسید
حفاری 6 حلقه چاه میدان گازی کیش به عنوان دومین قطب گازی خلیج فارس با 80 درصد پیشرفت در حال انجام است و بر اساس برنامه این عملیات تا 10 ماه آینده به پایان می رسد.
به گزارش روابط عمومی و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد کیش به نقل از شانا، رئیس دستگاه حفاری 61 فتح با بیان این مطلب تصریح کرد: حفر 6 حلقه چاهB1) تا (B4 به صورت دسته ای (در فاصله های هشت متری) از سوی شرکت ملی حفاری ایران به وسیله دکل حفاری 61 فتح در منطقه کیش در حال انجام است.
“ناصر پورمنصوری” از پشرفت 80 درصدی عملیات حفاری 6 حلقه چاه تولیدی در منطقه کیش خبر داد و افزود: این عملیات از سال 89 آغاز شده است و پیش بینی می شود چنانچه مشکلات خاصی در زمان حفاری چاه پیش نیاید، این عملیات در مدت 8 تا 10 ماه آینده به پایان برسد.
وی هدف از حفاری این 6 حلقه چاه را جمع آوری اطلاعات زمین شناسی، ارزیابی قسمت های مختلف مخزن و تولید گاز از سازند دالان اعلام و تصریح کرد: همه خدمات درون و برون چاهی از جمله خدمات فنی، عملیاتی، حفاری، زمین شناسی، چاه پیمایی، پشتیبانی این چاه ها از سوی شرکت ملی حفاری ایران انجام می شود.
رئیس دستگاه حفاری 61 فتح تصریح کرد: بر اساس برآوردهای اولیه، تولید 38.3 تریلیون فوت مکعب گاز از دو کلاستر A و B میدان گازی کیش در برنامه است که با توجه به موقعیت جزیره در این دو بخش، حفاری 12 حلقه چاه تولیدی در عمق چهار هزار و 800 متری در حال انجام است، ضمن آن که یک حلقه چاه اکتشافی نیز در سال 1386 در این موقعیت حفر شد.
به گفته وی، عملیات حفاری چاه ها تا عمق 330 تا 350 متر به صورت عمودی و از عمق 350 تا 360 متر به صورت انحرافی (با زاویه مشخص) انجام می شود.
پورمنصوری اظهارداشت: دستگاه 54 شرکت ملی حفاری ایران نیز در ضلع جنوب غربی و در 12 کیلومتری دستگاه 61 فتح در حال حفاری 6 حلقه چاه تولیدی است.
رئیس دستگاه حفاری 61 فتح زمان حفاری هر حلقه چاه را به صورت متوسط چهار تا پنج ماه اعلام و تصریح کرد: سازند از لایه های مختلف زمین شناسی از جمله لایه کنگان، نی ریز، ایلام و آسماری تشکیل شده است و هم اکنون در حال ورود به لایه کنگان و پس از آن لایه دالان هستیم، ضمن آنکه امکان برداشت گاز از عمق سه هزار و 827 متری و از لایه دالان میسر است.
پورمنصوری در باره روند تامین کالاهای مورد نیاز در بخش حفاری افزود: هم اکنون حدود 80 تا 90 درصد کالاهای مورد نیاز از بخش داخلی تامین می شود که از کیفیت بسیار خوبی نیز برخوردار است.
به گفته وی، دستگاه حفاری فتح 61 یکی از دستگاه های فوق سنگین و سنگین حفاری است و توانایی حفر چاه تا عمق 6 هزار متر را دارد و ازفعالیت این دستگاه حدود 20 سال می گذرد.
شرکت متن، توسعه میدان گازی کیش را از سال 1386 با استفاده از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران آغاز کرده و برای سرمایهگذاری و توسعه میدان گازی کیش، شرکت نفت و گاز کیش (KOGC) تأسیس شده است.
ارزش ذخایر گازی جزیره کیش بر اساس برخی شاخص های قیمت گاز، حدود 300میلیارد دلار پیش بینی شده است. حجم گاز درجای میدان کیش 66 تریلیون فوتمکعب و حجم میعانات گازی در جای آن ۵۱۴ میلیون بشکه برآورد می شود