کيش از فهرست مقاصد گردشگري غواصي خارج ميشود
پوشش مرجاني سواحل جزيره کيش هرساله مورد بازديد بسياري از غواصان داخلي و خارجي قرار ميگرفت، اما تعداد اين غواصان به شدت در حال کاهش است. به گفته مدير يک آموزشگاه غواصي در کيش، عدم توجه به سواحل مرجاني و اعمال محدوديتهاي بيشتر سبب شده سواحل تايلند، قبرس و مالزي در جذب گردشگر از کيش پيشي گيرند.
سواحل مرجاني
خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گردشگري ـ غواصي در کيش در تمامي طول سال امکانپذير است و سايتهاي کم عمق اين جزيره براي غواصي تمامي افراد، حتي اشخاص مبتدي بسيار مناسب است. همچنين وجود مراکز آموزشي و تفريحي غواصي در کيش اين جزيره را تبديل به قطب غواصي کشور کرده است.
ايرج سرچمي مدير يک وب سايت آموزشگاه غواصي با اشاره به اين نکته که غواصي بانوان در جزيره کيش با رعايت ضوابط خاص اجرا ميشود گفت: «در کيش حدود 15 سايت براي غواصي در نظر گرفته شده است که در ميان آنها 3 مکان براي غواصي خانمها در نظر گرفته شده است که در صورت حضور مربي خانم، غواصي آنها امکان پذير خواهد بود.»
غواصي خانمها و آقايان جدا از يکديگر و در ساعتهاي خاصي انجام ميشود. به گفته سرچمي بسياري از زوجها و خانوادههاي علاقهمند به غواصي هنگامي که با چنين مسئلهاي روبهرو ميشوند شايد بار اول بپذيرند که با چنين روشي غواصي کنند ولي بار دومي براي غواصي آنها در آبهاي ايران درکار نخواهد بود.
به گفته وي که در موسسه غواصي دانشگاه مديترانه شرقي قبرس و مرکز بين المللي غواصي بالي در اندونزي نيز به تدريس غواصي مشغول است، بسياري از گردشگران علاقهمند به غواصي پس از آنکه آموزش غواصي را ميبينند براي غواصي تفريحي خود تورهاي خارجي را انتخاب ميکنند و به سواحل اندونزي، قبرس و تايلند ميروند. اينگونه است که چنين طرحي در ايران با رکود روبهرو شده است.
سرچمي که حدود شش سال است در آبهاي خليج فارس به آموزش غواصي مشغول است به ازبين رفتن بسياري از سايتها در سواحل کيش به دليل بيتوجهي به محيط زيست منطقه اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر از منطقه و دايو بيگ کورال جز اسم آن چيزي باقي نمانده است و تا 5 سال آينده غواصي در اين منطقه مختل خواهد شد.»
وي در توضيح اين امر گفت: «به دليل مرگ مرجانهاي اين منطقه و عدم تصفيه آب توسط آنها شفافيت آب ازبين خواهد رفت و در چنين شرايطي گردشگر علاقهاي به غواصي نخواهد داشت همانگونه که در دو منطقه ديگر در مناطق مرجاني شاهد مرگ مرجانها و عدم بهرهبرداري از آن مناطق هستيم.»
اين مدرس بين المللي غواصي با اشاره به تاکيدات استاد باقريان و عدم توجه مسئولان به آن گفت: «حدود 6 سال پيش مرگ تدريجي مرجانها در آبهاي کيش گوشزد شد ولي با عدم توجه مسئولان روبهرو شديم و اين مرگ تدريجي همچنان ادامه دارد و احتمالا تا 5-6 سال ديگر دايو غواصي مناسب نخواهيم داشت.»
دايو سايتها با ازدست دادن جذابيتهاي خود، هر روز گردشگران کمتري را جذب خود ميکنند و با محدوديتهايي که دراين خصوص وجود دارد بسياري از گردشگران آبهاي خارجي را براي غواصي خود برميگزينند.
http://www.chn.ir/news/?section=1&id=34166