در مراسم افتتاح پنجمين نمايشگاه بينالمللي هتلداري و گردشگري در كيش اعلام شد:
كنفرانس بينالمللي هتلداري هزارهي سوم اسفندماه برگزار ميشود
پنجمين نمايشگاه بينالمللي هتلداري، گردشگري، تجهيزات سفر، مجتمعهاي رفاهي، تجاري و مسكوني شب گذشته (سهشنبه، پنجم آبانماه) با حضور مديرعامل سازمان منطقهي آزاد كيش و معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در محل نمايشگاههاي بينالمللي كيش افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نمايشگاه امسال در حالي آغاز به كار كرد كه بخش بينالمللي حضوري در اين نمايشگاه ندارد و فقط تعدادي از نمايندگان ايراني شركتهاي خارجي حضور دارند.
فضاي نمايشگاه امسال بسيار خالي است، بهطوري كه گروههاي زنجيرهيي هتلي، شركتهاي گردشگري و هتلداران كيش نيز حضور قابل ملاحظهاي ندارند و فقط تعدادي از جوامع هتلداري و گروههاي هتلي در نمايشگاه شركت كردهاند.
بخش تجهيزات هتلي نيز نسبت به سالهاي گذشته حضور كمرنگتري دارد؛ اما آنچه امسال بيشتر در اين نمايشگاه جلب توجه ميكند، حضور نمايندگان بسياري از استانها و تلاش آنها براي معرفي جاذبههاي گردشگري، صنايع دستي و سوغات است. اين غرفهها و در كنار آنها، چايخانهي سنتي كه شبها به اجراي موسيقي اصيل ايراني ميپردازد، با استقبال زيادي مواجه شدهاند.
غرفههاي تجهيزات هتلي، پروژههاي گردشگري تجاري و مسكوني، آژانسها و نشريات گردشگري مانند هر سال در فضاي اين نمايشگاه پراكندهاند و شايد امسال دليل آن را حضور كمتر شركتكنندگان بتوان دانست. علاوه بر اين مسائل، ارائهي صنايع دستي آفريقايي در برخي غرفهها و تزيين غرفهي يكي از دكوراتورها با صنايع دستي خارجي، مسايل قابل توجه ديگري در اين نمايشگاه هستند.
به گزارش ايسنا، اسدالله كريمي ـ مديرعامل سازمان منطقهي آزاد كيش ـ در مراسم افتتاحيهي نمايشگاه با اشاره به نقش اثرگذار اين نمايشگاه و بيان تاريخي از فعاليتهاي گردشگري در ايران كه پيشينهي آنها به 500سال پيش از ميلاد برميگردد، گفت: اول و دوم اسفندماه امسال، كنفرانس بينالمللي هتلداري هزارهي سوم در اين جزيره برگزار ميشود. اميدواريم در اين گردهمايي از آخرين وضعيت صنعت هتلداري و گردشگري در جهان مطلع شويم.
وي با اشاره به مزيتهاي اشتغالزا در صنعت گردشگري، يادآور شد: در سالهاي اخير، گردشگري جهان بهشدت رشد كرده و به صنعتي براي كسبوكار تبديل شده است. براساس آمار سازمان جهاني جهانگردي، در سال 2008 ميلادي درآمد حاصل از صنعت گردشگري بالغ بر 1100ميليارد دلار بود كه معادل 30 درصد صادرات خدمات و شش درصد صادرات كالا در جهان است.
كريمي با بيان اينكه حضور سرمايهگذاران در كيش، اين جزيره را بهعنوان الگوي گردشگري كشور مطرح كرده است، اظهار داشت: براساس طرح جامع گردشگري، اين جزيره قرار است سالانه ميزبان سهميليون گردشگر باشد و ما از هماكنون دست سرمايهگذاران را براي ساخت فضاهاي اقامتي و رفاهي با هدف تحقق اين امر ميفشاريم.
او به طرحها و برنامههاي اين منطقهي آزاد اشاره كرد و گفت: اكنون بستههاي سرمايهگذاري آماده شدهاند. همچنين با كسب مجوزهاي لازم، از اول اسفندماه نخستين پرواز مستقيم به اروپا از كيش برقرار ميشود. ايجاد ايستگاههاي معرفي اين جزيره به سرمايهگذاران و ايرانيان مقيم خارج از كشور نيز در دستور كار است كه در يكماه گذشته، نخستين ايستگاه در دبي راهاندازي شد و بهزودي دومين ايستگاه در ميلان ايتاليا فعال ميشود.
مدير عامل سازمان منطقهي آزاد كيش افزود: توسعهي جزاير در خليج فارس از ديگر برنامههاي اين سازمان است كه براساس آن، جزيرهي هندورابي بهعنوان يكي از مقاصد گردشگري تعريف ميشود.
در ادامهي اين مراسم، رضا موسوي ـ معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ با بيان اينكه توسعهي گردشگري در چند سال گذشته، شعار ما بوده كه بخشي از آن محقق شده است، خطاب به سرمايهگذاران بخش هتل گفت: اين افراد به يك نكته كمتر توجه ميكنند. آنها بايد شرايط محيطي منطقهاي را كه ميخواهند در آن هتل بسازند، در نظر بگيرند. اكنون همه فقط ميخواهند هتل پنج ستاره بسازند، ولي اگر هتل سه ستاره براساس ظرفيتها، معيارها و تواناييهاي يك منطقه بسازند، بيشتر تأثير دارند، چون كمتر ضرر ميكنند. ما از اين افراد ميخواهيم، شرايط مناطق را براي ساخت هتل در نظر بگيرند.
موسوي ادامه داد: اكنون در كشور، بحث ارزانسازي سفر مطرح است، زماني اين موضوع محقق ميشود كه ابزارهاي لازم آن وجود داشته باشند.
وي تأكيد كرد: نمايشگاههايي كه برگزار ميشوند، بايد در برنامه و تقويم سازمان جهاني جهانگردي قرار گيرند تا كشورهاي ديگر هم در اين نمايشگاهها حضور يابند. متأسفانه ما در صنعت گردشگري از پشتوانه و حمايت رسانهي ملي برخوردار نيستيم، البته رسانههاي مكتوب به اين بحث خوب وارد شدهاند. چون زماني فقط يك ماهنامه به گردشگري اختصاص داشت و در روزنامهها، گاهي به اين موضوع اشاره ميشد، اما امروز رسانهها تخصصي با گردشگري برخورد ميكنند، اما اين كفايت نميكند و لازم است، رسانهي ملي حامي صنعت گردشگري باشد.
او اظهار داشت: دومين همايش توراپراتورهاي جهان در خردادماه سال آينده برگزار خواهد شد و تلاش ميكنيم، تبليغات وسيعي را با حمايت دولت در شبكههاي ماهوارهيي داشته باشيم.
در ادامهي اين مراسم، عليرضا طهماسبپور ـ معاون گردشگري سازمان منطقهي آزاد كيش ـ با بيان اينكه اين جزيره ميزبان يكميليون گردشگر در سال است و تنها شهري بهشمار ميآيد كه بيش از 40 برابر جمعيت خود، گردشگر جذب ميكند، گفت: بيشتر فعاليتها و حجم زياد سرمايهگذاري در اين جزيره به گردشگري اختصاص يافته است. فعاليت 47 واحد اقامتي با 11هزار و 500 تخت، فرصتي را فراهم كرده است كه كيش پايلوت آموزشهاي گردشگري پيشرفته و كليددار نوين هتلداري در داخل و خارج كشور باشد.
وي ادامه داد: برگزاري نمايشگاههاي تخصصي جزو راهبردهاي اين جزيره است كه در سند چشمانداز كيش لحاظ و تأكيد شده است، جزيرهي كيش به مركز برگزاري نمايشگاهها تبديل شود.
خسرو ايرانپور ـ دبير جامعهي هتلداران ايران ـ نيز با بيان تاريخي از برپايي نمايشگاههاي گردشگري در ايران از سال 1369 تا كنون، اظهار كرد: اميدوارم روزي شاهد اين باشيم كه گردشگري با سرمايهگذاري، بهعنوان ميراثي براي نسلهاي آينده باقي بماند و بخش خصوصي بهعنوان بازوي اجرايي دولت بتواند وظايف خود را انجام دهد و جايگاه مناسبي را بهدست آورد.
محمدحسين برزين ـ رييس ستاد تبليغات و نمايشگاههاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ نيز گفت: امروز در جهان ماراتن اعلامنشدهاي براي توسعهي گردشگري كشورها وجود دارد و همه تلاش ميكنند، با بهرهگيري از نشانههاي تبليغاتي، خود را بهعنوان مقصد گردشگري در جهان معرفي كنند تا منابع مالي قابل توجهي را بهدست آورند.
وي يادآور شد: ايران با جاذبههاي فراواني كه دارد، يكي از مقاصد قابل اعتناي جهان بهشمار ميآيد. پيش از دولت نهم و حتا پيشتر، ما در نمايشگاههاي بينالمللي زير پرچم ايران بهصورت يكپارچه حضور نداشتيم، البته آژانسها بهشكل پراكنده در نمايشگاهها شركت ميكردند؛ ولي ايران به چشم نميآمد. در ابتكاري جديد و به معماري رحيممشايي ـ رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ در چهارسال گذشته ايران زير يك پرچم در بيش از 65 كشور كه البته در برخي كشورها تكراري شركت كرد، حضور يكپارچه داشته و به نفس اين نمايشگاه پرداخته شده و امروز نام ايران بسيار قابل توجه است.
به گفتهي او، حضور در نمايشگاهها موجب شده است، آمار ورود گردشگران به ايران از 820هزار نفر در سال 1383 به دوميليون و 260هزار نفر در سال 1386 برسد و در سال 1387، 26 درصد نسبت به سال پيش از آن افزايش يابد. همچنين در سهماه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه 7/5 درصد رشد داشته باشد.
برزين تأكيد كرد: برگزاري نمايشگاهها يك ضرورت است و در كنار نمايشگاههاي خارجي، نمايشگاههاي داخلي هم براي ما اهميت دارند. اميدواريم با برپايي متعدد اين نمايشگاهها در كيش، اين جزيره به مقصدي هميشگي براي گردشگران خارجي و داخلي تبديل شود.
به گزارش ايسنا، در مراسم افتتاحيهي پنجمين نمايشگاه بينالمللي هتلداري، گردشگري، تجهيزات سفر، مجتمعهاي رفاهي، تجاري و مسكوني، سفير ليبي، امام جمعهي كيش، امام جمعهي اهل تسنن اين جزيره، مديران معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، قائممقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران و جمعي از سرمايهگذاران و فعالان بخش خصوصي همراه مجيد مجيدي ـ كارگردان ـ حضور داشتند.
اين نمايشگاه كه شب گذشته در محل نمايشگاههاي بينالمللي كيش افتتاح شد تا هشتم آبانماه ادامه دارد.