پایان حفاری نخستین چاه دریایی میدان گازی کیش در شهریور ماه
عملیات توسعه میدان گازی کیش سرعت می گیرد
بهره برداری از فاز نخست میدان گازی کیش در سه سال آینده
حفاری نخستین چاه دریایی میدان گازی کیش میدان با سرمایهگذاری از منابع داخلی شرکت نفت به پایان رسیده و قرار است حفاری دومین چاه دریایی این میدان هم به زودی آغاز شود.
مدیر حفاری بخش دریایی میدان گازی کیش در گفتوگو با خبرنگار شانا افزود: اگرچه شرایط سخت سازند در لایه آغاشیر میدان گازی کیش باعث کندی کار میشد، اما سرانجام حفاری چاه شماره 3 میدان گازی کیش در عمق 3961 متری به پایان رسید و هماکنون چاه در نقطه کیسینگ (مرحله نصب لولههای جداری 95/8 اینچی) به بالای مخزن در لایه کنگان وارد شده است.
علی عباسی لرکی با بیان این که پس ازاین مرحله کار نمودار گیری و آزمایشهای مخزن انجام میشود، افزود: پیشبینی می شود این کار حدود 2 ماه زمان ببرد.
حفاری این چاه در مدت 245 روز انجام شده و چنانکه مدیر حفاری بخش دریایی میدان گازی کیش می گوید، تاکنون بالغ بر 49 میلیون دلار از منابع داخلی شرکت ملی نفت برای آن هزینه شده و این رقم تا پایان پروژه قابل افزایش است.
حفاری دومین چاه دریایی کیش
هفته آینده آخرین مهلت ارسال اسناد مالی مناقصه حفاری چاه شماره 4 کیش از سوی شرکتهای پیمانکار است کهبا انجام بررسی های لازم، برنده مناقصه تا پایان شهریور ماه اعلام میشود.
مدیر حفاری بخش دریایی میدان گازی کیش همچنین افزود: پیش بینی میشود حفاری دومین چاه دریایی میدان گازی کیش از پایان تابستان آغاز شود و حدود یک سال به طول انجامد.
عباسی لرکی رقم مورد نیاز برای انجام عملیات حفاری چاه شماره 4 میدان گازی کیش را که در دریا انجام میشود، 60 میلیون دلار اعلام کرد.
تعداد 16شرکت در مناقصه چاه شماره چهار کیش حضور فعال پیدا کردهاند که قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، شرکت ملی حفاری و شرکت گلوبال پتروتک و شرکت سپنتا از جمله این شرکت ها هستند.
با پایان حفاری چاه های 3 و 4 کیش در بخش دریا، اطلاعات دقیق تری از این مخزن گازی استخراج شده و مشخصات مخزن تکمیل می شود.
به گزارش شانا، طرح توسعه میدان کیش یکی از طرح ها و میدان های بسیار مهم کشور است که برای تأمین مصارف داخلی و صادرات گاز در سال های آینده، روی آن حساب ویژه ای باز شده است؛ از این رو هم اکنون این طرح در اولویت طرح های شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) قرار دارد و مطالعه جامع آن از این شرکت در دست انجام است.
توسعه و فرآورش گاز تولیدی از 13 حلقه چاه در دو مجموعه کلاستر موجود در جزیره کیش در پالایشگاه و تولید میعانات گازی تثبیت شده به میزان 15 هزار بشکه، گاز سبک شیرین به میزان 970 میلیون فوت مکعب و گوگرد جامد به میزان چهار تن در روز از اهداف طرح توسعه میدان کیش به شمار می رود.
بر اساس مطالعات اولیه انجام شده، میزان حجم گاز درجای اولیه مخزن کیش در مخازن گروه دهرم معادل48 تریلیون فوت مکعب و میزان گاز قابل برداشت آن معادل۳۶تریلیون فوت مکعب است.
حجم میعانات گازی درجای اولیه این میدان۵۱۴ میلیون بشکه و مقدار گاز قابل استحصال آن۳۶۰ میلیون فوت مکعب تخمین زده شده است.
بر اساس مذاکره های صادرات گاز به کشورهای حاشیه خلیج فارس، قرار است خط لوله زیر دریایی به طول 200 کیلومتر، بخشی از گاز تولیدی از میدان کیش را به کشور عمان انتقال دهد.