همايش بين المللي آموزش علوم و فناوري با تاكيد بر جهان اسلام در كيش آغاز بكار كرد
كيش – همايش بين المللي آموزش علوم و فناوري با تاكيد بر جهان اسلام روز يكشنبه با حضور استادان دانشگاه، محققان، پژوهشگران و مدرسان مراكز آموزشي عالي در كيش آغاز بكار كرد.
به گزارش ايرنا، رييس دفتر منطقه اي آيسسكو در تهرانIslamic Educational Scientific and Cultural Organization گفت: كشورهاي اسلامي منابع بسيار خوبي در اختيار دارند و با توجه به داشتن اين منابع و توانمندي ها نبايد از كشورهاي غربي الگو بگيرند.
دكتر ‘عباس صدري’ در آيين افتتاحيه اين همايش اظهار داشت: كشورهاي اسلامي در صورتي موفق به حذف غرب از صحنه روزگار خواهند شد كه همواره تلاش كنند از منابعي كه در اختيار دارند به نحو شايسته و بهينه استفاده كنند.
وي به تاريخچه درخشان دبين مبين اسلام اشاره و تاكيد كرد: ما اعتقاد داريم تا زماني كه كشورهاي اسلامي وابسته به غرب باشند، هيچگاه موفقيتي نخواهند داشت.
صدري يادآور شد: وقتي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي ايران استادان و دانشجويان را به تحقيق و پژوهش توصيه نمودند، دانشگاهيان، دانشجويان و فرهيختگان و نخبگان كشور از فرموده معظم له استقبال كردند و امروز به لطف خداوند سبحان شاهد دستاوردهاي علمي جوانان و دانشمندان ايران در عرصه هاي بين المللي هستيم.
وي خاطر نشان كرد: در وزارت آموزش و پرورش نيز كارهاي خوبي انجام شده است اما نبايد در اين وزارتخانه، نگاه ها فقط به حفظ كردن درس ها باشد بلكه بايد در اين حوزه بسيار برزگ كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي هم در راس امور قرار گيرد.
دبير علمي همايش بين المللي آموزش علوم و فناوري با تاكيد بر جهان اسلام نيز نظام هاي جهان مدرن را داراي جايگاه ويژه اي دانست و گفت: اين جايگاه بعضا در نظام هاي آموزشي متعلق به جوامع اسلامي از استحكام كافي برخودار نيستند.
‘محمود مهرمحمدي’ اظهار داشت: اين پديده گرچه علت هاي متفاوت و متنوعي دارد اما در برخي مواقع به تعارض علم و علم گرايي با باورها و آموزه هاي اسلامي نسبت داده مي شود.
وي تاكيد كرد: قرائت هاي پيشرو و روزآمد از اسلام هرگز چنين ناسازگاري را برنتافته و ساحت اسلام را از چنين نسبتي مبرا مي داند.
وي افزود: همايش بين المللي آموزش علوم و فناوري با تاكيد بر جهان اسلام با اتكا به چنين منطقي تشكيل شد و انتظار مي رود به سهم خود زمينه ساز ايجاد تحرك لازم علمي و فناوري در جوامع اسلامي باشد.
مهرمحمدي تصريح كرد: اينكه جمهوري اسلامي ايران ميزبان اين همايش شده ، نشان دهنده جدي تر شدن اين دغدغه و مطالبه در ايران است.
وي همچنين تصريح كرد: شايد بتوان اين مهم را يك رخداد طبيعي از حيث اينكه ايران در جهان اسلام و درحوزه علم و فناوري در زمره معدود كشورهاي موفق است، دانست.
مدير روابط عمومي موسسه آموزش علوم و فنون كيش نيز در حاشيه برگزاري اين همايش گفت: از 650 مقاله ارسال شده به دبيرخانه اين همايش، 147 مورد آن برگزيده شده است.
‘ليلا زرناني’ در گفت و گو با خبرنگا ايرنا اظهار داشت: 68 مقاله به صورت سخنراني و بقيه در قالب پوستر ارايه خواهد شد.
وي، برگزاري 9 كارگاه آموزشي، پنچ ميزگرد تخصصي و 11 سالن ارايه مقالات را از جمله برنامه هاي جانبي اين همايش بين المللي ذكر كرد.
وي از تري ليونز (Terry Lyons)، پتر تايلور(Peter Taylor) ، سان يونگ (Suan Yoong)، مويرا كين (Moyra Keane) ، هي اي سيو(Hae-Ae Seo) و اليزابت تايلور (Elisabeth Tylor) از دانشگاه كشورهاي استراليا، مالزي، كره و آفريقاي جنوبي به عنوان سخنرانان و ميهمان خارجي دعوت شده به اين همايش نام برد.
زرناني با بيان اينكه از 650 مقاله ارسال شده به دبيرخانه اين همايش، 147 مورد آن برگزيده شده است، خاطر نشان كرد: 68 مقاله به صورت سخنراني و بقيه در قالب پوستر ارايه خواهد شد.
وي، برگزاري 9 كارگاه آموزشي، پنچ ميزگرد تخصصي و 11 سالن ارايه مقالات را از جمله برنامه هاي جانبي اين همايش بين المللي ذكر كرد
وي، تبيين مباني نظري آموزش علوم و فناوري در چارچوب ديدگاه اسلامي، كسب شناخت جامعه از ديدگاهها و سياستهاي جاري مرتبط با آموزش علوم و فناوري در كشورهاي اسلامي، تامل در سياست ها و عملكردهاي حاكم بر جريان آموزش علوم و فناوري و ايجاد زمينه هاي لازم براي مشاركت و همكاري ميان كشورهاي اسلامي براي آموزش علوم و فناوري را از جمله اهداف مهم برگزاري اين همايش برشمرد.
زرناني همچنين خاطر نشان كرد: تاريخ و پيشينه آموزش علوم و فناوري در جهان اسلام، ملاحظات ديني، فلسفي و اخلاقي در برنامه درسي و آموزش علوم، چالش هاي آموزشي علوم در ايران و علل توسعه نيافتگي رشته آموزشي علوم در كشورهاي اسلامي از جمله موضوع هايي است كه در اين همايش مورد بحث و بررسي كارشناسي قرار خواهد گرفت.
اين همايش با همكاري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دفتر منطقه اي آيسسكو در تهران، انجمن مطالعات برنامه درسي ايران ، سازمان منطقه آزاد كيش و موسسه آموزشي علوم و فنون كيش و سازمان بين المللي آموزش علوم و فناوري (IOSTE ) به مدت سه روز در جزيزه كيش ادامه دارد.
آيسسكو يك سازمان علمي، فرهنگي و آموزشي وابسته به سازمان كنفرانس اسلامي است كه در مه 1979 تأسيس شد. مقر آن در رباط در مراكش قرار دارد و 57 كشور اسلامي از جمله ايران عضو اين سازمان است.
http://www.irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30470760