نشست شوراي اجرايي سازمان جهاني جهانگردي در كيش آغاز شد
دبيركل سازمان جهاني جهانگردي:
بايد به فكر افزايش همكاريهاي منطقهيي و جهاني باشيم
هشتادونهمين نشست شوراي اجرايي سازمان جهاني جهانگردي (UNWTO) شب گذشته (يكشنبه، دوم آبانماه) با حضور اعضاي اين شورا در سالن خليج فارس مركز همايشهاي كيش آغاز شد.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در مراسم افتتاحيه، با تأكيد بر ضروري توجه به گفتوگو و پرداختن به مقولات مرتبط با اخلاقيات در صنعت گردشگري، گفت: سازمان جهاني جهانگردي با تغيير رويكرد كاري خود و با ارتقاي سطوح برنامهي اجرايي و مديريت منابع، براساس معيارهاي از پيش تعيينشده سبب رونق فعاليتها در عرصههاي مختلف بينالمللي شده است.
حميد بقايي ادامه داد: كشورهاي عضو سازمان جهاني جهانگردي با اتكا به نقاط مشترك فرهنگي، همواره تلاش و اتحاد خود را به توسعهي اين صنعت در عرصهي جهان معطوف كردهاند كه تبلور اين اتحاد، حضور هماهنگ و يكپارچهي نمايندگان دولتها در ايران است.
او بيان كرد: حضور نمايندههاي دولتها در اين نشست حاكي از اين است كه ايران فارغ از بسياري از منازعات ساختگي، به برقراري ارتباطات دوستانه براي تعميق منابع ملي خود علاقه دارد. خوشحالم كه امروز بعد از گذراندن روزهاي سخت در سال 2010 ميلادي مانند ركود جهاني اقتصاد، فاجعهي ابرهاي آتشفشاني در قارهي اروپا و بحرانهاي منطقهيي، شاهد روزهاي خوب گردشگري هستيم و در اين ميان، سازمان جهاني جهانگردي نقش خود را بهخوبي اجرا كرد.
وي ايران را بهواسطهي جاذبهها، تنوع طبيعت، فرهنگ، قوميت، اديان، تاريخ و تمدن كهن همواره مكاني براي تردد گردشگران دانست و گفت: ميزان ورود گردشگران در ششماه نخست امسال، با ورود گردشگران در كل سال گذشته در ايران برابر است كه اين نشاندهندهي حركت روبه جلوي گردشگري كشور است.
بقايي با تأكيد بر اينكه ايرانيان ملتي صلحطلب و مهماننوازند، اظهار كرد: همواره در راستاي منابع ملي خود براي توسعه و بهكارگيري دانش نوين جهاني، توسعهي اقتصادي و فرهنگي و بويژه توسعهي گردشگري گام برداشتهايم. ما معتقديم گردشگري ابزاري براي صلح و گفتوگو ميان ملتها و دولتهاست.
به گزارش ايسنا، دبيركل سازمان جهاني جهانگردي نيز در سخناني با اشاره به حضور وزراي گردشگري كشورهايي مانند افغانستان، كنيا، اسپانيا، سنگال و كنگو، گفت: روزنامهي «نيويوركتايمز» كيش را يكي از 10 جزيرهي دنيا شناخته است و ما خوشحاليم كه اين اجلاس را در جزيرهي زيباي كيش برگزار ميكنيم.
طالب ريفاعي همچنين به مسؤوليت بقايي در مناطق آزاد اشاره كرد و افزود: بقايي حدود 16 منطقهي آزاد را تحت نظارت خود دارد.
او ادامه داد: در چندماه گذشته، ديديم كه صنعت اقتصادي روند روبه بهبودي را دارد. در حالي كه در سالهاي 2008 و 2009 يكي از بدترين بحرانهاي اقتصادي را پشت سر گذاشتيم و اكنون برخي آمارها از بهبود اين صنعت خبر ميدهند.
وي بيان كرد: امسال منطقهي آسيا و خاورميانه از رشد دو رقمي بهبود وضعيت گردشگري برخوردار بوده است. هشتماه نخست سال 2010 ميلادي آسيا بهطور متوسط 14 درصد رشد اقتصادي در زمينهي گردشگري داشته و خاورميانه از رشد 20 درصدي در اين صنعت برخوردار بوده است. در حالي كه در سال 2009 جهان با كاهش هشت درصدي صنعت گردشگري مواجه بود و رشد گردشگري بيشتر كشورها كمتر از چهار درصد بود.
او تأكيد كرد: كشورهاي در حال توسعه و بويژه كشورهاي خاورميانه در رأس رشد صنعت گردشگرياند. ما بايد قدري در اين زمينه محتاط باشيم، اگرچه ارقام نرخ مثبتي را نشان ميدهند، اما ابهامهايي دربارهي كسري بودجه و افزايش ماليات بر صنعت گردشگري وجود دارد. به همين دليل، بايد به اقدامات بزرگي دست بزنيم.
ريفاعي گفت: ما بايد صنعت جهانگردي را در سطح ملي و جهاني بهعنوان صنعتي مطرح قرار دهيم. در سال 2010 ميلادي بدون وقفه كار كرديم تا صنعت گردشگري را گسترش دهيم. اكنون زمان آن نيست كه به رقابتهاي كوچك بپردازيم، بايد به فكر افزايش همكاريهاي منطقهيي و جهاني باشيم و در جهتي حركت كنيم كه برندهي اين صنعت باشيم. سازمان جهاني جهانگردي بهعنوان يكي از سازمانهاي اصلي جهانگردي ميتواند نقش مهمي را در اين زمينه ايفا كند.
دبيركل سازمان جهاني جهانگردي اضافه كرد: مهمترين بحثي كه در اين اجلاس مطرح ميشود، مهمتر شدن سازمان جهاني جهانگردي و قرار گرفتن آن در جايگاهي بالاتر و بالا بردن توان مقابلهي اعضاي اين سازمان با چالشهاي آينده در حوزهي گردشگري است.
به گزارش ايسنا، در ادامهي مراسم افتتاحيهي نشست شوراي اجرايي سازمان جهاني جهانگردي، رييس سازمان منطقهي آزاد كيش نيز گفت: صنعت گردشگري به يكي از پردرآمدترين صنايع در جهان تبديل شده است و از اين طريق، ميليونها نفر به كار مشغول شدهاند. كسب درآمد ارزي حاصل از فعاليتهاي اين صنعت توانسته است، اقتصاد بسياري از كشورها را از ورطهي نابودي نجات دهد.
محمدعلي محبي ادامه داد: بحث گردشگري و سفر نهتنها يك موضوع اجتماعي و اقتصادي است، بلكه به يك موضوع سياسي بين كشورهاي مختلف تبديل شده است. از همين رو، گردشگري ميتواند مرزها را از بين ببرد و صلح و دوستي را براي همهي انسانها در جهان به ارمغان آورد.
او بيان كرد: سازمان جهاني جهانگردي 40 سال پيش با همين منظور فعاليت خود را آغاز كرد تا بتواند با تشويق و گسترش جهانگردي، به توسعهي اقتصادي و گسترش تفاهم بين ملتها، صلح، آسايش، احترام جهاني، رعايت حقوق بشر و آزاديهاي اساسي براي همهي مردم جهان بدون تبعيض بهلحاظ نژادي، جنس، زبان و دين كمك كند.
وي افزود: انتخاب ايران براي ميزباني اين اجلاس در سال 2010 ميلادي، نشاندهندهي ظرفيت، توانايي و پتانسيل اين كشور در زمينهي گردشگري و سابقهي تاريخي و فرهنگي آن است.
محبي با اشاره به جمعيت 25هزار نفري كيش و وجود 50 هتل با حدود 10هزار تخت اقامتي در اين جزيره، اظهار كرد: در اين جزيرهي مرجاني، آثار تاريخي و باستاني متعلق به 80 سال پيش از دل آب بيرون آمده است تا ميزبان دوستداران فرهنگ كهن باشد.
او با اشاره به وجود اماكن گردشگري و تفريحي در كيش، گفت: صنعت نيز با درنظر گرفتن حفظ محيط زيست، در اين جزيره جايگاه خاصي دارد. در كيش بيش از 100 گونه پرنده، انواع ماهيان زينتي و آكواريومي و حدود 300 رأس آهو هستند كه بهصورت آزاد زندگي ميكنند. همچنين تولد هزاران بچهلاكپشت در ساحل جنوبي جزيره، جايگاه مناسبي براي دوستداران و گردشگران طبيعت و محيط زيست بهوجود آورده است.
وي ادامه داد: در كيش، صدها سرمايهگذار داخلي و خارجي با بهرهمندي از قانون مناطق آزاد به سرمايهگذاري اقدام كردهاند. همچنين ورود اتباع خارجي به جزيرهي كيش بدون نياز به رواديد، پرداخت نكردن ماليات و عوارض براي سرمايهگذاران، وجود فرودگاه بينالمللي با دهها پرواز داخلي و خارجي، بندرگاه مجهز با عمق مناسب براي پهلو گرفتن كشتيها، بانكهاي خارجي و بيمههاي خصوصي براي تشويق هرچه بيشتر بخش خصوصي در اين جزيره فراهم شدهاند.
محبي وجود دانشگاههاي بينالمللي با جمعيت دانشجويي حدود پنجهزار نفر، برگزاري جشنوارهها، همايشها و نمايشگاههاي بينالمللي، وجود ورزشهاي دريايي و آبي را از جمله ظرفيتها و پتانسيلهاي اين جزيره دانست و يادآوري كرد: در سال 2010 ميلادي جزيرهي كيش ميزبان 120 نفر از سران كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد است كه شانزدهمين دورهي اجلاس خود را برگزار ميكنند.
http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1640998