نخستین نمایشگاه و همایش معرفی فرصت های سرمایهگذاری و توسعه حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژیهای تجدیدپذیر ( آیفیکس ۲۰۲۱ ) متمرکز در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به مدت 3 روز از سوم تا پنجم آبان 1400 در مرکز همایش های بین المللی کیش آغاز به کار خواهد کرد.
نمایشگاه و همایش نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی های تجدیدپذیر با حضور 133 شرکت داخلی فعال در بخش دولتی و خصوصی، عناصر فعال در اکوسیستم، نفت، گاز و پتروشیمی کشور و نیز با مشارکت گسترده و هدفمند سازمان های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در کنار سایر بخش های حوزه تامین مالی و بازار سرمایه شامل حوزه بورس، بانک و بیمه در جزیره کیش فعالیت خود را از سوم آبان آغاز می کنند.
گستردگی حوزه های فعالیت و اقدامات انجام شده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی و ظرفیت های بی شمار سرمایه گذاری و توسعه در این مناطق، ضرورت برگزاری نمایشگاه معرفی توانمندی ها و فرصت های سرمایه گذاری در حوزه نفت گاز و پتروشیمی و انرژی در مناطق آزاد ویژه اقتصادی کشور را بیش از پیش ضروری ساخته است.
رویداد “معرفی فرصت های سرمایهگذاری و توسعه حوزه نفت و گاز و پتروشیمی و انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور” با هدف ایجاد رابطه تکمیلی بین این صنایع با مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و ضرورت تقویت این تعاملات برگزار می گردد. تعادل بخشی در رابطه بخش انرژی با مناطق آزاد و ویژه ، تسهیل زمینههای صادرات انرژی و کالاهای نهایی مرتبط با حوزه نفت و گاز، ایجاد ارزش افزوده و جذابیت های لازم برای کلیه ذینفعان این صنعت بزرگ و راهبردی و افزایش مطلوبیت برای سرمایهگذاران خارجی، از دیگر اهداف برپایی این رویداد است.
در بندهای 11 لغایت 15 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به نقش مناطق آزاد و نیز تبیین سیاست های کلان حوزه انرژی به شرح ذیل پرداخته شده است:
- توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به منظور انتقال فناوریهای پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تأمین
- نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج
- افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور از طریق:
1- توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان به ویژه همسایگان.
2- استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدفهای اقتصادی.
3- استفاده از ظرفیتهای سازمانهای بینالمللی و منطقهای. - مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق:
1- انتخاب مشتریان راهبردی.
2- ایجاد تنوع در روشهای فروش.
3- مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش.
4- افزایش صادرات گاز.
5- افزایش صادرات برق.
6- افزایش صادرات پتروشیمی.
7- افزایش صادرات فرآورده های نفتی.
8- افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و تاکید بر حفظ و توسعه ظرفیت های تولید نفت و گاز، به ویژه در میادین مشترک. - افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه (بر اساس شاخص شدت مصرف انرژی) و بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی با تاکید بر برداشت صیانتی از منابع.
بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده، این نمایشگاه در آبان ماه سال جاری در جزیره کیش با حضور و مشارکت کلیه مناطق آزاد و ویژه دارای ظرفیت های سرمایه گذاری و توسعه در حوزه نفت،گاز، پتروشیمی و انرژی، شرکتهای فعال بخش دولتی و بخش خصوصی، عناصر فعال در اکوسیستم، نفت، گاز و پتروشیمی کشور و نیز با مشارکت حوزه تامین مالی و بازار سرمایه شامل حوزه بورس، بانک و بیمه برگزار می گردد.
لازم به ذکر است با هدف تقویت مباحث محتوایی و طراحی راهبردهای اثرگذار، ده ها نشست تخصصی و همایش جانبی با حضور مسئولین و دست اندرکاران، کارشناسان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
علاقهمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت این رویداد تخصصی به نشانی www.ifeex.ir مراجعه کنند. این رویداد بزرگ اقتصادی، توسط شرکت بهاران تدبیر کیش، طی 3 روز در مرکزنمایشگاه های بین المللی و مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش برگزار می شود.