نخستين كنفرانس بينالمللي تعاون ايران سال آينده در كيش برگزار ميشود
خبرگزاري فارس: نخستين كنفرانس بينالمللي تعاون ايران طي بهار 2011 در جزيره كيش و به موازات آن كنفرانس بينالمللي منطقهاي آسيا – اقيانوسيه در همان محل برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، يك مقام مسئول وزارت تعاون اظهار داشت: در سالهاي اخير، بخش تعاون ايران از انسجام برنامهاي و موقعيت مناسبتري در قياس با سالهاي قبل برخوردار شده است.
وي با اشاره به اينكه تقويت بخش تعاون در ايران زمينهساز اعتماد بيشتر تعاونگران ديگر كشورها به اين بخش ميشود، ادامه داد: بخش تعاون ايران در حال حاضر ارتباط بسيار نزديكي با اتحاديه بينالمللي تعاون ICA دارد كه اين ارتباط حاصل تلاش تعاونگران ايران در جهت اعتلاي اين بخش و توسعه فعاليتهاي تعاوني در ايران است.
وي با تأكيد بر ارتباط مناسب بخش تعاون ايران و اتحاديه بينالمللي تعاون، افزود: در سال گذشته كه مجمع عمومي اتحاديه بينالمللي “ICA ” در ژنو برگزار شد، “محمد عباسي ” وزير تعاون ايران به عنوان ميهمان افتخاري، عضو شورا و ناظر در اين مجمع حاضر شد، ضمن اينكه در ديدار سال گذشته “مك دانل ” رئيس اتحاديه بينالمللي تعاون سابق دنيا، “چويي ” رئيس منطقهاي اتحاديه تعاوني آسيا – اقيانوسيه و قائم وي با وزير تعاون ديدار و از فرآيند فعاليتي تعاونگران كشور و موفقيتهاي حاصل شده در بخش تعاون ايران با هدف اعتلا و تثبيت جايگاه تعاون بازديد كردند.
اين مقام مسئول با بيان اين كه در سال 2011 اولين كنفرانس بينالمللي تعاون در ايران برگزار ميشود، گفت: به منظور برگزاري هر چه بهتر اولين كنفرانس بينالمللي تعاون در ايران كه اوايل بهار سال 2011 در منطقه كيش برگزار خواهد شد، حدود 18 ماه كار مطالعاتي صورت گرفته است.
اين مقام مسئول تصريح كرد: به منظور برگزاري كنفرانس بينالمللي وزاري تعاون منطقه آسيا و اقيانوسيه به موازات اولين كنفرانس بينالمللي تعاون در ايران مطالعات جداگانهاي نيز در دست انجام است كه در صورت امكان با هدف بهرهوري حداكثري از ظرفيتهاي ايجاد شده كنفرانس وزاري تعاون منطقه آسيا و اقيانوسيه هم در كنار اين كنفرانس برگزار خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه رايزنيها و مكاتبات لازم با دفتر منطقهاي دهلي به اين منظور انجام شده است، خاطرنشان كرد: پيگيريهاي لازم به منظور برگزاري همزمان اين دو كنفرانس به موازات يكديگر در دستوركار است كه هدف نهايي تثبيت جايگاه تعاون ايران در عرصه بينالمللي و بهرهوري حداكثري از ظرفيتهاي تعاون در كشور و تبادل تجارب و دستاورها با ديگر كشورهاي فعال در اين زمينه است.
وي تأكيد كرد: كنفرانس بينالمللي تعاون منطقهاي مالزي با حضور اكثر كشورهاي پيشرو در امر تعاون تشكيل ميشود، برگزاري كنفرانس بينالمللي تعاون در ايران ضمن ترغيب كشورهاي مسلمان براي حضور در ايران ميتواند موجت تقويت بخش تعاون ايران و تحكيم جايگاه اين بخش در عرصه بينالمللي شود.
وي ادامه داد: برگزاري كنفرانسهاي فرامرزي تعاون در ايران امتياز قابل توجهي براي ايران محسوب ميشود چرا كه با حضور تصميمگيران مطرح اين حوزه در كشور ميتوان علاوه بر تبادل تجربيات و دستاوردها، تعاملات بينالمللي را به شكل بهتري تعريف و اقدامات مثمر ثمر را انجام داد.
اين كارشناس مسائل روابط بينالملل تعاون ايران افزود: يكي ديگر از تدابير بخش تعاون ايران در جهت توانمندسازي تعاونگران ايراني، رايزني با فعالان عرصه تعاون ديگر كشورها براي بازديد حضوري از نحوه فعاليت تعاونيها با هدف تبادل تجارب و دستاوردها بود كه خوشبختانه با فراهم شدن زمينه سفر تعاونگران ايراني به ديگر كشورها، اولين گروه در قالب 11 تعاونگر نمونه ايراني با سفر به كشورهاي سوريه، لبنان و گروه دوم از چگونگي فعاليت اتحاديهها و شركتهاي تعاوني آفريقاي جنوبي و زيمبابوه بازديد كردند كه مقدمات سفر تعاونگران ديگر كشورها به ايران هم در دست فراهمسازي است.
وي با اشاره به اينكه اكثر كشورهاي مسلمان جهان به دلايل مختلف از حضور در همايش يك روزه تعاون امتناع ميكنند، خاطرنشان كرد: البته بخش تعاون ايران به منظور تحكيم و توسعه فرهنگ تعاون و به رسم حمايت از تعاونگران سراسر جهان هر ساله پيام تبريك روز بينالمللي تعاون را به نقل از وزير تعاون به رئيس اتحاديه بينالمللي تعاون و وزراي تعاون ديگر كشورها ارسال ميكند.
وي ضمن تأكيد بر اينكه چين به عنوان يكي از قويترين كشورهاي فعال در عرصه تعاون مطرح است، تصريح كرد: حدود سه هفته قبل رئيس اتحاديه تعاونيهاي بازار و عرضه ملي چين “ليجينگو ” به همراه يك هيأت هشت نفره كه هر كدام نماينده يك استان صد ميليون نفره بودند براي ديدار با ” محمد عباسي ” وزير تعاون ايران و بازديد با تعاونگران ايراني وارد ايران شدند كه نتيجه اين تعامل تبادل دستاوردهاي بين دو كشور است كه خوشبختانه هر ساله نسبت به سال قبل تقويت ميشود.
وي از كشورهاي مالزي، سريلانكا، كرواسي و ونزوئلا به عنوان برخي كشورهاي طرف تفاهم با بخش تعاون ايران نام برد و گفت: ششمين اجلاس كميسيون مشترك ايران و ونزوئلا به منظور تقويت روابط بين دو كشور طي روزهاي بيست و يكم و بيستودوم تيرماه جاري در ايران برگزار خواهد شد.
وي ادامه داد: سفير ونزوئلا و تعدادي از كارشناسان بخش تعاون اين كشور در ادامه تعاملات و تفاهمنامههاي منعقده بين دو كشور بعد از ظهر چهارشنبه با “عباسي ” وزير تعاون ايران جلسهاي را داشتند كه هدف غايي از اين امر توسعه تعاملات فيمابين است، حدود 20 روز ديگر نيز طي جلسهاي مشترك با حضور وزير تعاون سريلانكا و وزير تعاون ايران موضوعات و نحوه توسعه تعاملات بينالمللي بين دو كشور ايران و سريلانكا مورد بررسي دو زوير قرار خواهد گرفت كه حكايت از توسعه تعاملات بينالمللي بخش تعاون ايران در قياس با سالهاي قبل دارد.
اين كارشناس روابط بينالملل تعاون ايران گفت: متأسفانه بخش تعاون ايران به لحاظ اطلاعرساني و اشاعه اخبار مربوط به تعاون با خلع و كاستيهاي زيادي مواجه است كه عدم موفقيت بخش تعاون در اين مسير به بروز مشكلات جدي در تحقق اهداف و تضعيف بخش تعاون در قياس با ديگر بخشهاي اقتصادي انجاميده است.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به ظرفيتها و پتانسيلهاي موجود در بخش تعاون ايران معتقدم به لحاظ رقابتي تعاونگران ايراني قادرند به سادگي از سد موانع پيشرو گذشته و سهم قابل توجهي از اقتصاد را از آن خود كنند.
اين مقام مسئول گفت: امروز مسئولان تصميمساز بخش تعاون ايران از احترام و وجهه موجهي در جهان برخوردار هستند كه در صورت تعريف برنامههاي منسجم و هماهنگ براي حضور در همايشها و نشستهاي بينالمللي قادرند نقش تعيينكنندهاي براي بخش تعاون ايران در عرصه بينالمللي را سبب شوند.
وي ضمن ارزيابي مثبت از چشمانداز بخش تعاون، خاطرنشان كرد: عمده خلع بخش تعاون در عدم تعريف سازوكارهاي تبليغي و اطلاعرساني خلاصه ميشود كه در نهايت به عدم موفقيت در اجراي برنامههاي تبييني و تعريف شده بخش تعاون منجر ميشود زيرا پرداختن به بعد رسانهاي تعاون زمينهساز رشد آگاهيها از توان و ظرفيتهاي بخش تعاون است كه انسجام در عملكرد و تحقق برنامهها را در پي دارد.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8904120450