برگزاري نخستين دوره ليگ باشگاههاي آسيا درکيش
دبير فدراسيون: تيروكمان از ايران به جهان رفته، در تبليغ آن بكوشيم
نخستين دوره ليگ تيروكمان باشگاههاي آسيا 27 مهر تا دوم آبان ماه در جزيرهکيش برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نشست خبري دبير فدراسيون تيروكمان درباره اولين دوره مسابقات ليگ باشگاههاي آسيا در محل فدراسيون برگزار شد.
مجيد صادقي در اين نشست خبري كه صبح دوشنبه در محل امور مشترك فدراسيونها برگزار شد، اظهار كرد: در اين رقابتها سه باشگاه از ايران حضور خواهند داشت. ما تلاش كرديم تيمهاي مقام آور در صورتي كه باشگاهشان آمادگي داشته باشد در اين رقابتها شركت كنند. هرچند كه باشگاهي ازکيش در ليگ ما حضور ندارد ولي ما اين امتياز را قائل شديم كه آنها هم بتوانند در اين مسابقات حضور داشته باشند. براين اساس تيمهاي استقلال، سپاهان و ايدم به نمايندگي از ايران در اين مسابقات شركت ميكنند. كشورهاي عراق، كويت، فلسطين و بنگلادش تاكنون اعلام آمادگي كردهاند و كشورهاي فيليپين، مالزي، اندونزي و هند هم احتمال حضور دارند.
وي درباره دليل استقبال نكردن نه چندان زياد تيمهاي آسيايي از اين رقابتها يادآور شد: همزمان با اين مسابقات رقابتهاي سالانهاي در كشور هند برگزار ميشود. يك ماه ديگر هم بازيهاي آسيايي گوانگجو در پيش است. بسياري از كشورها براي حضور در اين بازيها اعلام كرده بودند كه نميتوانند در مسابقات ما شركت كنند.
وي همچنين گفت: ما در شش ماه گذشته ليگ 18 متر را به پايان رسانديم، قرار است ليگ 70 متر هم بعد از بازيهاي گوانگجو برگزار شود. دليلش هم اين است كه كمانداران برخي از تيمها عضو تيم ملي هستند و بايد براي شركت در بازيهاي آسيايي گوانگجو در 4 مسافت مسابقه دهند. به همين دليل تصميم گرفتيم كه ليگ 71 متر را به صورت متمركز در سايت تيروكمان تهران برگزار كنيم.
رييس ستاد اجرايي مسابقات باشگاههاي آسيا ادامه داد: ما در شش ماه قبل در سه دوره مسابقات جهاني حضور داشتيم، در كرواسي بنا به دلايلي نتوانستيم عنوان قابل قبولي كسب كنيم. در تركيه تيم كامپوند زنان براي اولين بار بعد از شكست آمريكا و انگليس دوم شد. در سومين دوره اين رقابتها در آمريكا هم به دليل كوتاهي سفارت امارات حضور نداشتيم. در چهارمين دوره كه به ميزباني چين برگزار شد هم عنوان دومي تيمي كامپوند را كسب كرديم. افتخار ديگر ما هم كسب مدال طلاي ويدا حليميان در كامپوند زنان مسابقات دانشجويان جهان بود. در بخش ميكس تيم هم حمزه نكوييي و مهتاب پارسا مهر دوم شدند.
دبير فدراسيون تيروكمان از برگزاري كلاس مربيگري و داوري بينالمللي زيرنظر مورتن خبر داد و در ادامه به خبرنگاران گفت: ما در نظر داريم در آبان ماه كلاس مربيگري و داوري بينالمللي زيرنظر مورتن كه از مدرسان بينالمللي است را در ايران برگزار كنيم. اخيرا هم سمينار داوري در تايلند برگزار شد كه ما 4 نماينده داشتيم. در سمينار تركيه هم كه پيرامون نحوه برگزاري مسابقات بود حضور داشتيم.
وي در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران مبني بر اين كه چرا تيمهايي نظير كره و تايوان را به مسابقات ليگ باشگاههاي آسيايي نياورديد، تصريح كرد: تيمهاي كره و تايوان به خاطر بازيهاي گوانگجو حتي در مسابقات سالانه هند هم شركت نكردند. ما ناچار بوديم در تاريخي كه كنفدراسيون آسيا اعلام كرده مسابقات را ميزباني كنيم. احتمال سهلانگاري هم وجود داشته ولي ما ناچار بوديم در تاريخ مقرر مسابقات را برگزار كنيم. البته چون اين رقابتها براي اولين دوره است كه برگزار ميشود احتمال پيش آمدن اين مسايل وجود دارد.
صادقي با بيان اين كه ما قصور نكرديم، درباره برگزاري ليگ 18 متر بر فضاي آزاد يادآور شد: ليگ 18 متر بايد در سالن برگزار شود. ما به دليل نداشتن امكانات ليگ را متمركز برگزار ميكنيم. استانهاي ما از امكانات بيبهرهاند. در جلسهاي كه با باشگاهها داشتيم پيشنهاد كرديم يا مسابقات برگزار نشود يا با امكانات كم برگزار كنيم. آنها هم پذيرفتند و ما ناچار شديم در فضاي باز آن را برگزار كنيم. قرار شد ليگ 70 متر را براي حمايت از تيم ملي كه قرار است در گوانگجو شركت كند به تعويق بياندازيم. اگر امكاناتمان اجازه دهد تلاش ميكنيم مسابقات را طبق استانداردهاي جهاني برگزار كنيم. سالنهاي ما چند منظوره هستند و ما سالن اختصاصي نداريم. اميدوارم با حمايت سازمان تربيت بدني سالن اختصاص داشته باشيم.
مسول ستاد اجرايي اولين دوره ليگ باشگاههاي تيروكمان آسيا در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اينكه ميزان جوايز چقدر است و هزينه برگزاري مسابقات را چه كسي پرداخت ميكند، خاطرنشان كرد: بخش بزرگي از هزينهها را مسولانکيش تقبل ميكنند. ميزان جوايز هم قرار است پس از جلسه فردا (سهشنبه) با مسوولان منطقه آزادکيش مشخص شود.
دبير فدراسيون تيروكمان در پايان با بيان اين كه 6 سال پيش در رده 109 جهان بوديم و اكنون در مكان نهم دنيا قرار داريم يادآور شد: رده نهمي در جهان عنوان مهمي است و بايد حق ورزشكاراني كه زحمت كشيدند را ادا كنيم. از ميان اين 9 تيم 6 تيم در آسيا هستند. قطعا با تلاش فدراسيون و كمانداران به اين نتيجه رسيديم. ما در همه زمينهها ارتقاي سطح داشتيم و در آخرين ردهبندي فدراسيون جهاني پانزدهم شديم. اگر از نظر تبليغات ما را حمايت كنيد و مدارس آرش و آذر را براي خانوادهها جا بياندازيد در آينده نزديك عناوين بهتري كسب مي كنيم. سنين 11 تا 12 سال بهترين سن براي تكرار يك ورزش است. هر چه تكرار بيشتر باشد به نتايج بهتري ميرسيم. تيروكمان رشته سنتي ماست و از ايران به جهان رفته است. پس در توسعه آن بكوشيم.
http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1631262