به همت سازمان منطقه آزاد كيش،
نجات كوسه نهنگي در آبهاي ساحلي كيش
به همت اداره محيط زيست سازمان منطقه آزاد كيش و دوستداران محيط زيست، كوسه نهنگي به دام افتاده در تور صيادان كيش رها سازي شد
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد كيش، داود آبخيز صياد بومي كيش صبح امروز 12 بهمن ماه كه براي صيد عازم آبهاي ساحلي كيش شد هيچگاه فكر نمي كرد كه بتواند كوسه نهنگي به وزن دو تن را شكار كند.
اقدامات وي براي خارج كردن تور از آب بي نتيجه مي ماند از اينرو اين صيد را تا اسكله صيادي كيش به دنبال خود مي كشد پس از بازديد غواصان و رويت كوسه نهنگي، مراتب را به اداره محيط زيست سازمان منطقه آزاد كيش گزارش مي دهد و با تلاش اداره محيط زيست سازمان منطقه آزاد كيش و همكاري واحد اجرائيات، صيادان و غواصان محلي و دوستداران محيط زيست در آبهاي نيلگون خليج فارس رهاسازي مي شود.
اداره محيط زيست سازمان منطقه آزاد كيش در نظر دارد بواسط همكاري داود آبخيز در رها سازي اين كوسه نهنگي طي مراسمي از وي تقدير كند.
كوسه نهنگي بزرگترين گونه در ميان ماهي ها و كوسه ها است كه طول آن مي تواند به 20 متر و وزن آن به 34 تن برسد اما اين غول مهربان بر خلاف داستان هايي كه درباره اش گفته مي شود بسيار بي آزار است و تنها از پلانكتون ها و ماهي هاي كوچك تغذيه مي كند.
كوسه نهنگي در تمام آب هاي تروپيكال و گرم، غير از مديترانه وجود داشته و بومي ايران نيز مي باشدكه به دليل تقليل آنها ،از سال 2000 ميلادي در ليست قرمز سازمان بين المللي حفاظت از محيط زيست به عنوان يك گونه آسيب پذير معرفي شده است.
اين جانور درآبهاي عميق تا 700 متر و آبهاي كم عمق ساحلي و لاگون هاي مرجاني ديده مي شود و در يك ساعت مي تواند شش هزار ليتر آب را فيلتر كرده و از مواد غذايي آن استفاده كند
سرعت شناي كوسه نهنگي در آب حدود 5 كيلومتر در ساعت است و دماي سطحي بين 21 تا 30 درجه سانتيگراد را ترجيح مي دهد در طول روز بيشتر وقت خود را به تغذيه در نزديك سطح آب مي گذراند اماشب ها و هنگام سفر به عمق آب مي رود.
ياد آوري مي شود در ايران طبق مصوبات اجرايي قانون شكار و صيد جزء گونه هاي حمايت شده بوده و جريمه مربوط به صيد هر قطعه آن 20 ميليون ريال تعيين شده است.
لازم به ذكر است رديابي هاي ماهواره اي مهاجرت هاي طولاني كوسه نهنگي را تا مسافت دو هزار كيلومتر تأييد مي كند.