سرگرد یونس شعبانیان روز شنبه در گفت وگو اختصاصی با خبرنگار ایرنا در مورد ساماندهی وضعیت موتورشارژی ها درجزیره کیش اظهار داشت: درابتدای ورود این وسیله به جزیره قرار بود تنها به عنوان یک وسیله تفریحی برای کیشوندان و گردشگران و تنها در پیست های دوچرخه سواری از آن استفاده شود .
وی گفت : بدنبال جمع آوری کردن موتورهای بنزینی از جزیره و جایگزین کردن موتورهای شارژی کارکرد این وسیله از حالت تفریحی خارج شد و به عنوان وسیله نقلیه مورد استفاده قرار گرفته که نارضایتی برخی از شهروندان و رانندگان را فراهم ساخته است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی کیش افزود : استفاده نادرست، سرعت بالا ، وقوع برخی تصادف ها و مجروح شدن راکبان این وسیله سبب شد پلیس انتظامی کیش رسیدگی به این موضوع را در دستور کار شورای ترافیک قرار دهد ، در نخستین قدم برای مدیریت این حوزه و جلوگیری از وقوع خطر ، راکبان موتورشارژی ها ملزم به استفاده از کلاه های ایمنی شده اند، این موضوع اطلاع رسانی شد و در صورت رعایت نکردن، پلیس راهور با خاطبان برخورد می کند.
وی با بیان اینکه برای مدیریت این حوزه سعی ما بر فرهنگ سازی و استفاده درست از این وسیله است افزود: با زیاد شدن تخلفاتی همچون حرکت در مسیر خلاف جهت ، رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی بسیاری از رانندگان و شهروندان با مشکل موتور شارژی ها مواجه شده اند که این موضوع سبب شد تا مشکلات موجود دو باره در شورای ترافیک مطرح شود .
سرگرد شعبانیان به ایرنا گفت : شیوه نامه ای برای این موضوع تصویب شده و در مراحل پایانی است که بحث پلاک دار کردن موتورهای شارژی در اولویت این شیوه نامه است .
معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی کیش تصریح کرد : قانون به صراحت می گوید هر وسیله نقلیه ای باید پلاک شناسایی داشته باشد و بر اساس این قانون پس از مصوبه شورا به صورت فاز بندی کار پلاک گذاری موتورشارژی ها آغاز خواهد شد .
وی ازطراحی مسیر ویژه برای عبور موتور شارژی ها در جزیره کیش خبر داد وافزود: خط ویژه به صورت رنگی درکنار معابر اصلی طراحی خواهد شد و موتورهای شارژی صرفا باید با رعایت قوانین و استفاده از کلاه ایمنی از این مسیر برای تردد استفاده کنند، در برخی معابر هم اجازه ورود نخواهند داشت .
شعبانیان در مورد محدودیت سنی استفاده از این وسیله و داشتن گواهی نامه به ایرنا گفت : کارشناسان اصرار بر این دارند که در شیوه نامه سن مورد نظر استفاده یعنی 18 سال قید شود و بحث صدور گواهینامه نیز مورد نظر است اما هنوز تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است .
معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی در مورد آمار موتورهای شارژی مورد استفاده در جزیره گفت : از آنجا که این وسیله تفریحی بوده و به عنوان کالا به جزیره کیش وارد می شوند و بدون پلاک هستند آماری از آن در سیستم پلیس نیست که امیدواریم با پلاک دارکردن آنها بتوانیم آمار این وسیله را داشته باشیم .
طرح جایگرینی موتورهای شارژی بجای بنزینی به منظور مقابله با آلودگی صوتی، حفظ محیط زیست و پاکیزگی هوا در جزیره کیش از سال گذشته در کیش اجرایی شده است.
گپ و گفتگو درباره استفاده از موتور شارژی در جزیره کیش را در تالار گفتگو با موضوع اسکوتر برقی ببینید