قطب آموزشی صنعت نفت دریایی درکیش شکل میگیرد
با استقرار پنجمین منطقه عملیاتی شرکت نفت فلات قاره در کیش، افزون بر پیدایش یک کانون مهم تولید گاز، این جزیره به قطب پشتیبانی صنعت نفت دریایی کشور و مرکز آموزش شرکت نفت فلات قاره ایران تبدیل شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، رئیس منطقه عملیاتی کیش با بیان این مطلب در باره آخرین وضعیت توسعه منطقه عملیاتی کیش گفت: وجود 48 تریلیون فوت مکعب ذخیره گاز در جا و 500 میلیون بشکه میعانات گازی در آب های اطراف جزیره کیش نویدبخش ظهور یک اقتصاد قدرتمند با محوریت تولید و صادرات و صنایع انرژی بر در این منطقه است.
علیرضا قانعی با اعلام اینکه عملیات حفاری چاه های توسعه ای میدان گازی کیش تا سه سال آینده به پایان می رسد، افزود: گاز موجود در میدان گازی کیش دارای گوگرد بسیار اندک و با کیفیت مرغوبی است که پیش بینی می شود با پیدایش امکان توزیع آن در جزیره کیش، این جزیره به مرکز تولیدگرایی و کار آفرینی واحدهای صنعتی انرژی بر و متقاضی خوراک گاز طبیعی تبدیل شود.
وی تصریح کرد : فلسفه اصلی ایجاد مناطق آزاد تجاری صنعتی همچون کیش، زمینه سازی برای رونق دهی به تولیدهای صنعتی دارای ارزش صادراتی بوده است و با ورود گاز به عرصه اقتصاد صنعتی و بازرگانی جزیره کیش، این منطقه آزاد بی تردید به آرمان و آرزوی دیرینه اش که وفور تولیدات صنعتی و صادرات غیر نفتی بوده است، دست می یابد.
قانعی یادآور شد: ماهیت کیش به عنوان یک منطقه آزاد تجاری صنعتی، مزایای فراوانی برای توسعه عملکرد شرکت نفت فلات قاره ایران و دستیابی به چشم انداز راهبردی صنعت نفت دریایی به همراه آورده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر نوع فعالیت اقتصادی در جزیره کیش از تسهیلات تجاری و بازرگانی برخوردار می شود، منطقه عملیاتی کیش در ساختار شرکت نفت فلات قاره به پشتیبان تدارکاتی پنج منطقه عملیاتی دیگر در خارگ، لاوان، سیری، بهرگان و قشم تبدیل شده است و بخش مهمی از عملیات خرید، تخلیه، امور گمرکی، ترخیص و انتقال به مناطق عملیاتی و سکوهای نفتی در خلیج فارس از طریق منطقه عملیاتی کیش انجام می شود.
رئیس منطقه عملیاتی کیش با اشاره به وجود برخی مشکلات و موانع در زنجیره لجستیک مناطق عملیاتی و سکوها از طریق کیش اظهار داشت: وجود برخی موانع و مشکلات گمرکی استفاده از حداکثر پتانسیل های موجود در توانمندی زنجیره تدارکات و پشتیبانی لجستیکی از طریق کیش را ناممکن کرده و با وجود اینکه اتکاء عملیات لجستیک به بنادر جنوبی خلیج فارس تقریبا از بین رفته، اما وجود برخی موانع دستیابی به مطلوبیت حداکثری را مشکل کرده است.
وی همچنین اعلام کرد: به تازگی مسئولان سازمان منطقه آزاد کیش و گمرک جمهوری اسلامی ایران برای مساعدت در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند و پیش بینی می شود با حمایت های آنان، از این پس بر قابلیت های بنادر جنوبی خلیج فارس اتکا نشود و از طریق جزیره کیش نیازهای تدارکاتی سکوهای تولید نفت و مناطق عملیاتی برطرف شود.
قانعی با اشاره به استراتژی آموزشی شرکت نفت فلات قاره و جایگاه مؤثر منطقه عملیاتی کیش در این طرح توضیح داد: به دلیل پتانسیل های سخت افزاری موجود و همچنین جذابیت های متعدد جزیره کیش برای نیروهای انسانی مشمول طرح های آموزشی شرکت، قرار است به زودی و با افزایش حجم و سطح تجهیزات و ارتقای توان فناوری های در دسترس، جزیره کیش به کانون اصلی تمامی آموزش های تخصصی شرکت نفت فلات قاره ایران تبدیل شود.
وی با بیان اینکه توان فنی و تجهیزاتی مورد نیاز قطب آموزشی شرکت نفت فلات قاره در جزیره کیش به تدریج در حال رشد و ارتقا است، بیان کرد: به ویژه در موضوع کادر آموزشی تلاش شده است تا اساتید برجسته و متخصصان صاحب نام کشور برای تدریس مباحث مورد نیاز به نیروهای شرکت نفت فلات قاره دعوت به همکاری شوند و ارتباطات مؤثری نیز با مراکز علمی معتبر کشور همچون دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه شیراز برای تأمین کادر آموزشی و تبادل اطلاعات علمی – تخصصی برقرار شده است.
رئیس منطقه عملیاتی کیشتأکید کرد: با توجه به اهمیت انتقال دانش فنی به عنوان یکی از شاخه های مهم در عرصه آموزش، موفق شدیم تعدادی از اساتید دانشگاهی و متخصصان غیر ایرانی صاحب نام در رشته های علمی و کاربردی را برای آموزش نیروهای انسانی شرکت نفت فلات قاره به جزیره کیش دعوت کرده و دوره های آموزشی را توسط آنان برگزار کنیم که این مسئله کمک به سزایی به انتقال دانش فنی روز دنیا به کارکنان و پرسنل شرکت نفت فلات قاره ایران کرده است.
وی با بیان اینکهتنها در سال گذشته 28 دوره آموزشی تخصصی با حضور اساتید برجسته غیر ایرانی در جزیره کیش برگزار شده اشت، تصریح کرد: برخی از این دوره ها از جمله دوره آموزشی ایمنی دریایی و دوره آموزش تخصصی عملیات بالادستی صنایع نفت و گاز در انتقال دانش فنی پیشرفته به متخصصان کشورمان بسیار مفید ارزیابی شد.
قانعی با اشاره به عملیات انتقال گاز به جزیره کیش از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: شرکت نفت فلات قاره در تابستان امسال به طور میانگین روزانه تا 25 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی به نیروگاه حرارتی و اداره آب و برق جزیره کیش تحویل داده است و تا آبان ماه امسال حدود 18 میلیارد فوت مکعب گاز به این دو مصرف کننده اصلی جزیره کیش گاز تحویل داده است.
وی قانعی ادامه داد: تقاضای گاز در جزیره کیش رو به افزایش است و هم اکنون طرح هایی در دست اجراست تا نیازمندی سال های آینده این جزیره پر استعداد تأمین شود.
رئیس منطقه عملیاتی کیش از تعدد درخواست های شرکت های خصوصی برای تولید سی ان جی در جزیره کیش خبر داد و یادآور شد: درخواست ها و تقاضاهای زیادی برای راه اندازی جایگاه های تولید و توزیع CNG در جزیره کیش ارائه شده است و پیش بینی می شود با راه اندازی واحد جمع آوری گازهای همراه نفت در جزیره سیری بتوان تقاضای این واحدهای صنعتی را تأمین کرد، افزون بر آن گاز تولیدی در واحد ان جی ال جزیره سیری می تواند نیاز بخشی از واحدهای صنعتی گاز محور کیش را نیز برطرف کند.