ظرفیتهای کیش برای توسعه حرفه ماهیگیری
همجواری با دریا برکات زیادی برای ساحل نشینان همراه دارد که ساحل نشینان جزیره کیش از این امر مستثنی نیستند.
سالیان سال است که حرفه ماهیگیری اصلی ترین شغل بومیان جزیره کیش است .
این حرفه سالهاست که درجزیره کیش از پدر به پسرمنتقل شده و با وجود مشقت های فراوان همچنان تعداد زیادی به این حرفه مشغولند.
درسال 84 برای تسهیل کار ماهیگیران اسکله صیادی میرمهنا با ظرفیت پهلو گیری 65 لنج و100 قایق به بهره برداری رسید.
به گفته خدایی رییس شیلات کیش این اسکله با عمق مناسب وبدون مشکل رسوب یکی از زیباترین بنادر ماهیگیری کشور است.
درحال حاضر 340 نفر صیاد درجزیره کیش به وسیله 60 فروند لنج و22 فروند قایق از سه روش تور ، گرگور و قلاب برای ماهیگیری استفاده می کنند .
حدود 20 نوع ماهی ازآبهای اطراف کیش صید می شوند که از جمله پرطرفدارترین ماهی ها درکیش ، ماهی شیر ، جت ، جاش ، شهری ، سنگسر، سرخو ، هامور ، کافر و طوطی ماهی است .
قیمت مناسب وکیفیت ماهی های صید شده درکیش باعث شده علاوه بر ساکنان این جزیره ، مسافران نیز ازکیش ماهی به شهرهایشان ببرند.
خدایی رییس شیلات کیش می گوید: صید با قلاب وگرگور بهترین نوع صید دردنیاست که خوشبختانه بیشترین میزان صید ماهی درکیش به همین روشهاست .
لنج های صیادی ماهانه 35 تن وقایق ها 12 تن ماهی صید می کنندکه این ماهی های صید شده به مصرف ساکنان کیش وجزایر اطراف می رسد.
به گفته رواده یکی از ماهیگیران کیش میزان ونوع ماهی صید شده بسته به فصل وآب وهوا متفاوت است .
سفر لنج های ماهیگیری به دریا برای صید ماهی حدود 5 روز و قایق ها بین 8 تا 24 ساعت طول می کشد .
صیادان برای صید بهتر وبیشتر باید حدود 15 کیلومتر از جزیره کیش فاصله بگیرند تا به عمق حداقل 30 متری برسند.
بسیاری از صیادان کیش فرصت پنج روزه مجوزهای صید را کافی نمی دانند زیرا حدود 2 روز ازاین زمان صرف رفت وبرگشت وتنها 3 روز فرصت برای ماهیگیری باقی می ماند که ممکن است دراین سه روزهم براثر طوفان یا مشکلات دیگر ماهیگیران موفق به صید نشوند.
به گفته آنها این مجوزها در بنادر دیگر کشوربرای 15 روز صادر می شود تا صیادان زمان کافی برای انتخاب محل وصید زیاد داشته باشند.
به گفته خدایی رییس شیلات کیش این موضوع به دلیل مبارزه با قاچاقچیان کالاست و قراراست این مشکل با نصب جی پی اس روی لنج ها ومکان یابی آنها توسط گشت دریابانی حل شود.
از دیگر مشکلات ماهیگیران کیش نبود پمپ سوخگیری ، آب شرب ، یخ وسردخانه برروی اسکله ماهیگیری است .
زارعی از صیادان کیش می گوید : گاهی وقتها بخاطر رسیدن تانکر سوخت یا تانکر آب زمان صید را ازدست می دهیم.
آبخیز از دیگر صیادان بومی کیش ، نبود یخ ، سردخانه وآب را از مشکلات بزرگ بندرگاه صیادی این جزیره می داند که دربسیاری از اوقات سبب فساد ماهی ها می شود.
خدایی رییس شیلات کیش دراین خصوص تاکید کرد : توسعه امکانات بندری در همه اسکله های ماهیگیری کشور برعهده بخش خصوصی است البته دولت نیز با حمایتهایی از قبیل ارائه تسهیلات و امکانات با هزینه های پایین ، سرمایه گذاران را یاری می کند.
مستوفی نیا مسئول ساخت بندرگاه ماهیگیری کیش درپاسخگویی و رفع مشکلات صیادان کیش از طرحهای جدیدی خبر داد که به زودی به بهره برداری می رسد.
وی افزود : طرحهای پیشنهادی چند سرمایه گذار برای اسکله صیادی میرمهنا شامل نصب آب شیرین کن ، ایجاد پمپ سوختگیری ، ساخت سردخانه و کارخانه یخ ، درسازمان منطقه آزاد کیش درحال بررسی است وبه زودی نتیجه این بررسیها اعلام وعملیات اجرایی آنها آغاز می شود.
مستوفی نیا می گوید : سازمان منطقه آزاد کیش درتلاش است تا با افزایش امکانات ماهیگیری درکیش علاوه بر کمک به بومیان کیش ، امکان صادرات ماهی به نقاط دیگر کشور وکشورهای همسایه را فراهم کند.
http://www.iribnews.ir/NewsText.aspx?ID=1612107