پسفردا در كيش بهرهبرداري ميشود:
طرح توليد بيو ايمپلنتهاي قلبي و عروقي
طرح توليد بيو ايمپلنتهاي قلبي و عروقي پس فردا (جمعه 10 ارديبهشت) با حضور مقامات عالي رتبه کشور در جزيره کيش به بهره برداري ميرسد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، با بهرهبرداري از طرح توليد بيوايمپلنتهاي قلبي و عروقي امکان توليد دريچههاي قلب در موقعيت آئورت و پولمونر، ميترال، کاندوئي عروق بزرگ، وريد، پچ پريکارد و عروق جهت اعمال جراحي مادرزادي و ترميم ضايعات عروقي و بافت عضله قلب با منشاء سلولهاي عضلاني محيطي و سلولهاي بنيادي غير جنيني فراهم ميشود. ظرفيت توليد اين طرح 2140 عدد دريچه قلبي و عروقي است.
گفتني است، تکنولوژي بيو ايمپلنتها که در حال حاضر فناوري آن در کشور بوميسازي شده است، پيش از اين منحصرا در اختيار امريکا قرار داشته است و شرکتهاي اروپايي توليد کننده اين محصولات تحت ليسانس شرکت امريکايي اصلي فعال هستند.
امروزه بيماريهاي قلبي و عروقي از اصلي ترين عوامل مرگ و مير در سراسر جهان شناخته شده اند و در اين ميان ايران هم با جمعيت بيش از 70 ميليون نفر جمعيت به صورت بالقوه نيازمند مقدار قابل توجهي از فرآورده هاي بيو ايمپلنتهاست و خوشبختانه تجربه موجود در داخل کشور در خصوص تهيه و توليد اينگونه فرآوردهها بسيار درخشان است و پتانسيل کافي جهت تامين نياز بيماران و حتي صادرات اين توليدات وجود دارد.
در حال حاضر از دريچههاي قلبي و عروقي به صورت مکانيکي استفاده ميشود که در اين روش فرد بايد از داروهاي ضد انعقاد خون استفاده کند، اما در روش جديد که تکنولوژي زيستي است، نياز به کاشتن وسيله خارجي نيست و دريچه هاي قلبي و عروقي توليد شده با بدن انسان سازگار است و نيازي هم به استفاده داروي ضد انعقاد خون نيست.
در حال حاضر نمونه خارجي اين محصول حدود 7 هزار دلار قيمت دارد که قيمت مشابه ايراني آن 2800 دلار در سطح جهاني به فروش ميرسد.
لازم به ذکر است كه تکنولوژي توليد بيوايمپلنتهاي مختلف داراي زمينه اشتراک بسياري است و با سرمايه گذاري جزئي نسبت به پروژه توليد بيو ايمپلنت هاي استخواني در شرکت همانند ساز بافت ، امکان راه اندازي توليد بيو ايمپلنت هاي ديگر ميسر خواهد بود.
گفتني است، شرکت گسترش صنعت علوم زيستي وابسته به سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو) به ميزان 45 درصد در طرح توليد بيو ايمپلنت ها با بخش خصوصي مشارکت دارد.