همزمان با روز ملي خليج فارس،ششمين همايش ملي «خليج هميشه فارس» در جزيرهکيش برگزار ميشود
رييس مرکز گردشگري علمي ـ فرهنگي دانشجويان ايران از برگزاري ششمين دورهي همايش ملي «خليج هميشه فارس» در منطقهي آزاد کيش خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از پايگاه اطلاعرساني مرکز گردشگري علمي ـ فرهنگي دانشجويان ايران (ايستا)، منوچهر جهانيان ـ دبير ششمين همايش ملي خليج هميشه فارس ـ در اينباره گفت: مرکز گردشگري علمي ـ فرهنگي دانشجويان ايران وابسته به جهاد دانشگاهي، ششمين دورهي همايش ملي خليج هميشه فارس را دهم ارديبهشتماه 1389 همزمان با روز ملي خليج فارس برگزار ميکند.
وي يادآور شد: خليج فارس در طول تاريخ يكي از مهمترين و حساسترين مناطق جهان از نظر ژئواستراتژيكي و ژئوتوريسمي است که پژوهشگران در همايش ملي ـ فرهنگي خليج هميشه فارس با رويکردي علمي و تخصصي به مطالعه و بررسي ابعاد تاريخي، جغرافيايي، فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و بومشناختي کرانهها و پس کرانههاي خليج فارس در عرصهي تحولات ايران ميپردازند.
او ادامه داد: اين همايش، زمينهساز شناخت صاحبنظران، دانشگاهيها و بويژه دانشجويان براي دستيابي به آموزهها و مطالعات مؤثر و سازنده در حوزهي خليج فارس است که ضمن نتيجهگيري، راهبردهاي اثربخشي را در زمينهي شناخت پتانسيلهاي اين منطقه و تثبيت جايگاه آن ارائه ميدهد.
جهانيان با تأکيد بر جاودانگي نام خليج فارس در سايهي هويت ايراني، بيان كرد: همايش ملي ـ فرهنگي خليج فارس در سطح کشور علاوه بر ايجاد انگيزه در قشر تحصيلکرده، بويژه صاحبنظران بنام اين حوزه براي توجه ويژه به حوزهي مطالعاتي خليج فارس، تثبيت جايگاه خليج فارس و تقويت غرور ملي را در داخل کشور موجب ميشود.
رييس مرکز گردشگري علمي ـ فرهنگي دانشجويان ايران موضوعهاي جغرافيا و محيط زيست، ابعاد اجتماعي و تاريخي، اقتصادي و گردشگري، كارگاهي و هنري و همچنين فرهنگ و هنر را با رويکردهاي مختلف از جمله ويژگيها و ابعاد جغرافيايي خليج فارس، بررسي نگرش مستشرقان و پژوهشگران جهاني دربارهي خليج فارس، حكومتهاي باستاني و تاريخي در اين منطقه، كيش در گسترهي تاريخ، نقش گردشگري در توسعهي اقتصادي منطقهي خليج فارس با تأكيد بر جزيرهي كيش، فرصتهاي جديد سرمايهگذاري در حوزههاي مختلف خليج فارس، نقش گردشگري در محروميتزدايي استانهاي حاشيهي خليج فارس، هنر و معماري كرانهها و جزاير خليج فارس، مردمشناسي اين منطقه، نقش مناطق آزاد در شكوفايي گردشگري خليج فارس، اكوتوريسم، ژئوپاركها و طبيعتگردي منطقهي خليج فارس، طرحهاي عمراني مرتبط با گردشگري (هتل، متل، رستوران، پاركهاي آبي و ساحلي و …)، طراحي فضاها و محورهاي گردشگري در سواحل و جزاير خليج فارس و ماكت و عكس از زيباترين جاذبههاي گردشگري خليج فارس و جزيرهي كيش را از محورهاي اصلي اين همايش ارزيابي كرد.
عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي بيان کرد: اين همايش با همكاري نهاد رياست جمهوري، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي، سازمان منطقهي آزاد کيش، مرکز ملي مطالعات جهاني شدن و دانشکدهي جغرافياي دانشگاه تهران برگزار ميشود.
وي زمان برگزاري اين همايش را 10 ارديبهشتماه 1389 در منطقهي آزاد کيش اعلام کرد و افزود: مهلت ارسال چكيدهي مقالهها تا 25 ديماه و اصل مقالهها، 30 بهمنماه امسال است. همچنين علاقهمندان براي ارسال مقالهها و کسب اطلاعات بيشتر به سايت WWW.PERSIANGULF-CO.IR يا WWW.ISTTA.IR ميتوانند مراجعه کنند يا با شمارههاي تلفن 66491136 -66491222 دبيرخانهي دائمي همايش ملي فرهنگي و گردشگري خليج هميشه فارس ارتباط برقرار كنند.