خبرهاي از جشنواره فيلم كيش
جشنواره کيش يک ديالوگ جديد بينالمللي است و تلاش دارد تعامل تازهاي را در حوزه سينما درميان کشورهاي منطقه ايجاد نمايد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، محمد خزاعي دبيرجشنواره بين المللي فيلم کيش با اشاره به برگزاري اين رويداد مهم سينمايي دراوائل ارديبهشت ماه سالجاري از شکلگيري جريان تازه و موج جديدي با جشنواره فيلم کيش براي معرفي و شناسايي ظرفيتهاي سينماي ايران به کشورهاي منطقه خبر داد و عنوان کرد: اين اتفاق که به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مرکز امور مناطق آزاد به اجرا در ميآيد طليعه حرکتي نوين است در عرصه بين الملل سينماي ايران.
وي ادامه داد: جشنواره کيش با تکيه بر اصولي که به آن پايبند است به گونهاي برنامهريزي کرده که همه سينماگراني که در کشور فعاليت ميکنند،در آن جايي داشته باشند. همه را دوست دارد و از همه دعوت ميکند. جشنواره معتقد است اين دور هم جمع شدن خانواده سينما ميتواند در عرصه بينالملل نيز، نتيجه بخش شود.
به گفته وي اين جشنواره کيش جاي هيچ جشنوارهاي را نميگيرد. ما جشنوارهاي نداريم که بر پايه مشترکات فرهنگي، آئيني و تمدني ما درمنطقه خاورميانه و آسياي ميانه ومرکزي برنامهريزي کرده باشد، هدف ما اين بود که اين جشنواره اگر بتواند ادامه پيدا کند-چون که ميدانيد با تغيير مديريتها اين جشنوارهها معمولا دستخوش تغيير ميشوند- اگر متوليانش که مناطق آزاد و وزارت ارشاد هستند برنامهريزي کنند که اين جشنواره ادامه پيدا کند-در منطقه صاحب نفوذ ميشود و يک جايگاه معتبري براي فيلمسازان منطقه بشود.
خزاعي با بيان اينکه يکي از اشکالات جشنوارههاي ما اين است که داخلي هستند و اسمشان بينالمللي خاطر نشان ساخت: با آمدن چهار مهمان خارجي اتفاقي نميافتد. ما جشنواره بينالمللي کم داريم چون مشکلاتي درچارچوبها وبرگزاري داريم. ولي اگر بتوانيم در برگزاري اين جشنواره موفق باشيم ميتوانيم تاثيرگذار باشيم.
وي اضافه کرد: ساليان سال از خليج فارس حرف مي زنيم و هيچ کاري هم انجام نميدهيم. هر سال 10ارديبهشت دورهم جمع ميشويم ميگوييم امروز روز خليج فارس است وبعد ديگر هيچ. رسالت سينماگران و مسئولان فرهنگي و سينمايي در اين زمينه چيست؟
دبير جشنواره بين المللي فيلم کيش تصريح کرد: اگر همگان متوجه اهميت اين رويداد فرهنگي براي منطقه شوند يک پايگاه بسيار خوب براي فيلم سازان منطقه ايجادمي شود.
اين منتقد و تهيه کننده سينما معتقد است در بحث بينالملل خيلي کم کار کردهايم. عليرغم اينکه ميگوييم فعاليم، هيچ کاري نميکنيم. حداقل برنامه و استراتژي خاصي در حوزه بينالملل نداريم.
وي گفت : ما در منطقهاي هستيم به نام خاورميانه و آسياي ميانه، که خيلي اشتراکات داريم. در جاي جاي اين سرزمين ها نشانههاي فرهنگي و جلوه هاي از هنر ايراني پيداست. ما در واقع براي خانواده بزرگ فرهنگي دور و برمان چه کار کرديم؟ بالغ بر هزار سالن حداقل در اين منطقه وجود دارد، شايد بعضي از کشورها صاحب صنعت سينما نباشند، صاحب سالن سينما که هستند. در حوزه سينما ما چقدر عرضه و تقاضا در همين خاورميانه داريم. در کشورهاي فارسي زبان چه اتفاقي افتاده است؟ هرچي برنامهريزي در اين 30 سال داشتيم سعي کرديم براي اروپا و امريکا باشد. اصلا فراموش کرديم که همسايگاني داريم که راحتتر همديگر را مي فهميم. ميراث مشترکي هست که با هم داريم. اينها را ما فراموش کرديم.
وي ادامه داد: در همين شرايط مي بينيم کمپانيهاي اروپايي و صاحب سينما آمدهاند برنامهريزي کردند و تمام بازار اين کشورها را تسخير کردند. اين کشورهايي که اسلامي هستند، فکر ميکني دوست ندارند فيلم اسلامي ببينند؟ قطعا دوست دارند.
دبير جشنواره فيلم کيش عنوان کرد: واقعا ما در حوزه بينالملل به صورت فعال آدم تربيت نکردهايم. متخصص تربيت نکرديم، محدوده بستهاي در حوزه بينالملل داريم. اين در حالي است که اگر سينماي ايران بخواهد که در آينده موفق شود، بايد از اين دايره بسته ايران خارج نشود، بايد اين دايره را وسيعتر کند و از مرزهاي ايران خارج شود، يعني بايد براي عرصه بينالملل برنامهريزي کنيم. براي عرصه بينالملل هم بايد آدمهاي جديدي تربيت کنيم.
به گفته وي؛ ما به نگاه جديد نياز داريم. تفکر جديد ميخواهيم که مضامين مشترکي داشته باشد.
خزاعي با بيان اينکه نخستين عاملي که باعث سازندگي انسانها ميشود، نقد است خاطر نشان کرد: درسينماي ما اتفاقي افتاده است که وقتي به آنها نگاه ميکني ، مي بيني همه دارند يک حرف ميزنند و همه دلشان براي سينما ميسوزد پس ما بايد در جشنواره فيلم کيش فضايي ايجاد کنيم که آدمها با ديدگاهها و سلايق مختلف بيايند دور هم جمع شوند و از هم فاصله نگيرند. نخستين چيزي که در جامعه موجب اختلاف ميشود فاصله است. وقتي فاصله ميگيريم احساس ميکنيم که چه اتفاقاتي دارد ميافتد. وقتي به هم نزديک ميشويم خيلي از مسائلي که در ذهنمان منفي است پاک ميشود و به همدلي ميرسيم.
دبيرجشنواره فيلم کيش افزود: الان به غير از چند تن از سينماگران ، بقيه دارند همسطح مردم فکر ميکنند و جلوتر نيستند و مشکل همين است، حال آن که فيلمسازان ما کارشان و وظيفه شان همين است که نگاهي متفاوت داشته باشند. يک سري آسيبها را از دل اجتماع خارج کنند، بعد اين را مطرح کنند تا کساني که حواسشان نيست برنامهريزي کنند، يعني اين طوري نيست که وقتي ما يک فيلم انتقادي از جامعه ميسازيم، قصد سياه کردن يا تخريب کردن يا جريانسازي داريم. اين نگاه اشتباه است. چون هنرمند براي همين کار آمده است، آمده که يک نگاه متفاوت داشته باشد. به مسوولان بگويد نميتوانيد نکات ريز را ببينيد، ما ميبينيم و به شما ميگوييم.
وي گفت: هنرمند چشم اجتماع است. اين اصل در تمام دنيا هم هست. بعد مسوولان متوجه آسيب اجتماعي ميشوند و برنامهريزي ميکند که آن را از بين ببرند. در دنيا از اين رابطه بهترين استفاده ميکنند.
دبيرجشنواره بين المللي فيلم کيش اظهار اميدواري کرد جشنواره کيش با همه فراز ونشيبهايي که دارد بتواند در حدي در مسائل فرهنگي تاثيرگذار باشد که بتوانيم بگوييم اين همه تلاش، انرژي،آدم و وقت براي گفتوگو کردن مثمر ثمر بوده است.
*******************
اعضاي هيات انتخاب فيلم هاي سينمايي مسابقه بين الملل جشنواره کيش معرفي شدند.
هيات سه نفره انتخاب فيلم هاي سينمايي بخش مسابقه بين الملل جشنواره را به اين ترتيب معرفي کرد: مهدي همايونفر، حسن نجاريان و حميدرضا دهقانپور
دراين خبرآمده است: حدود 700 فيلم متقاضي شرکت در بخش بين الملل جشنواره بودند که با بازبيني و بررسي 307 عنوان با موضوع جشنواره در بخش مسابقه فيلمهاي سينمايي، کوتاه و مستند در دبيرخانه ثبت شدند تا مورد ارزيابي و انتخاب هياتهاي انتخاب قرار بگيرد.
متقاضيان از کشورهاي مختلف بودند مانند: هند، ترکيه، قزاقستان، روسيه، ارمنستان، عراق، چين، قطر، عربستان، لبنان، بحرين، آذربايجان ، فلسطين، الجزاير و …همچنين، کشورهاي مانند: انگلستان، کانادا، کره، ژاپن، آمريکا، فرانسه نيز، فيلمسازاني در جشنواره شرکت کردند که پيرامون منطقه فيلم ساخته اند و يا توليد مشترک با برخي کشورهاي منطقه داشتند.توليدات مشترک فلسطين با کانادا، فرانسه با الجزاير، انگستان با گرجستان، و…که درمجموع ترکيه با بيش از 40 فيلم بالاترين آمار شرکت کننده را دارد و بعد از آن کشورهاي هند، روسيه، چين بيشترين آمار شرکت کننده را دارا هستند.
*************
ستاد برگزاري جشنواره بين المللي فيلم کيش به دليل گستردگي کارها حتي درايام تعطيلات نوروزي هم مشغول کار بود و با توجه به برنامه ريزي گسترده و نياز به هماهنگي و تسريع درروند اموراکثرروزهاي آغازين فروردين را با فعاليت پشت سر گذاشتند.
روابط عمومي جشنواره بين المللي فيلم کيش با اعلام اين خبرافزود: اين رويداد بزرگ سينمايي قراراست از 4 تا 8 ارديبهشت سالجاري درجزيره کيش برگزار شود.
برپايه اين خبر کميته هاي مختلف جشنواره بويژه کميته تبليغات و تشريفات حتي ايام تعطيلات نوروزي را به خاطر شرايط ويژه آن به برنامهريزي مشغول بودند.
در اين خبرآمده است: کارجمع بندي آثار راه يافته در بخشهاي مختلف مسابقه سينماي ايران اعم از فيلمهاي سينمايي، کوتاه، مستند، سينمايي ويديويي، مسابقه فيلمنامه نويسي، بخش نوعي نگاه دردو بخش اصلي و ويژه و نيز، بخش مناطق آزاد در حال حاضربه پايان رسيده و هسته توليد کتاب و مواد انتشاراتي جشنواره در حال آماده سازي نهايي هستند.
http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1739319