خبرهايي از جشنوارهي فيلم كيش
از پيام وزير ارشاد تا معرفي جمع ديگري از داوران
دکتر سيد محمد حسيني در آستانه برگزاري جشنواره بين المللي فيلم کيش طي پيامي عنوان کرد: «جشنواره بينالمللي فيلم کيش» با پشتوانه قرار دادن مشترکات ملل منطقه ميتواند دستمايه بسيار عظيمي براي رفع موانع پيوند ملتها و ايجاد منافع پيوند آفرين فراهم آورد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، وزير ارشاد در بخش ديگري از اين پيام اشاره کرد: اشتراکات فرهنگي، آييني و گويشي در حوزهاي و وحدت جهان اسلام در حيطه ذاتي و اعتقادي در حوزه ديگر و ملاحظات تمدني و تاريخي با نگاه «ميراث مشترک، آينده مشترک» همه و همه در چشمانداز اين جشنواره است.
متن کامل پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين شرح است:
«هنر! طلائي رگههاي روح جامعه را تا معدن ذخائر اعتبار يک ملت تعقيب ميکند و ذهن زرياب هنرمند، آنچه سوق سعادت جماعت را نصيب ميکند طلائي نقش اعتلاي فرهنگ است!
هنر! خود زائيده رشد است و زاينده پديدههاي رشيد! و چون به زيور انديشههاي ناب مزين گردد، جايگاهي برايش معين گردد! که تکيه بر آن تعنيات، کار صاحبان صفات نيست که حرمت ذاتش لازم است و خادمان صفاتش، ملازم!
پديدههاي امروزين و ابزار نوين اگر بجا در خدمت اهداف والا، قرار گيرند شاني ميپذيرند که گاه ماهيت خود را از دست ميدهند و سر بر آستان کرامت مينهند.
در عداد اين مظاهر، سينماست! که اگر روزگاري از نگاه اهل خبر و صاحبان نظر، مظهر فساد بوده امروز رهبر فرزانه عزيزمان اين هنر را کليد پيشرفت ميخوانند و زمينه رشد ميدانند.
سينما مجمع هفت هنر است و مجتمع خوشذوقان صاحب نظر! ظريفانديشاني که به ذريعه زيب، چهرهها را به مقصد هدف ميآرايند و کراهت حکايت را با صافي هدايت، ميپالايند.
در لايههاي زيرين تصوير براي تنوير ذهن جامعه، هنر را بکار ميگيرند! گاه تلخي دارو را شفاي امراض رفتاري به شيريني کلام، مطبوع ميسازند و گاه به جادوي تصوير به مقاصد مقدس خود دست مييازند.
سينما يکي از مهمترين ابزارها براي بازي دوگانه است! هم به خواب بردن و هم بيدار کردن از حنجره اين خوش صدا برميآيد. اِحلام و اِحکام در چنتهاش موجود است. هم وسيله استعمار است و هم مايه استبصار!
هم ميتواند به استثمار کمک کند هم به استحضار!
همه اينها به منويات فراهمآورندگان و تهيهکنندگان اين پديده باز ميگردد.
سينما بيش از هر هنري ميتواند به بيداري ملتها و باز تعريف هويتها کمک کند. اشتراکات قومها و ملتها و اهداف آنان ميتواند در جهت منافع کلان کشورها، مورد استفاده قرار گيرد.
«جشنواره بينالمللي فيلم کيش» با پشتوانه قرار دادن مشترکات ملل منطقه ميتواند دستمايه بسيار عظيمي براي رفع موانع پيوند ملتها و ايجاد منافع پيوند آفرين فراهم آورد.
اشتراکات فرهنگي، آييني و گويشي در حوزهاي و وحدت جهان اسلام در حيطه ذاتي و اعتقادي در حوزه ديگر و ملاحظات تمدني و تاريخي با نگاه «ميراث مشترک، آينده مشترک» همه و همه در چشمانداز اين جشنواره است.
از متوليان و مُواليان اين اقدام بنيادين و اين محفل بيقرين و از گردآمدگان نيک بين و هنرمندان نکتهچين و تيزبين، بينهايت سپاسگزارم و اميدوارم به مقصد اين جشنواره که همانا پيوند محکمتر ملتهاي منطقه و مقابله با فرهنگهاي نااصيل مهاجم است، هر چه زودتر نائل آيند.
توفيق! رفيق طريق عزت و اعتبار يکايک شما باد.»
***************
داوران بخش بين الملل جشنواره فيلم کيش معرفي شدند.
“مسعود کيميايي” و 4 فيلمساز ديگر از کشورهاي منطقه به عنوان داوران بخش بين الملل جشنواره بين المللي فيلم کيش معرفي شدند.
مسعود کيميايي(ايران)،آصف نوراني(پاکستان)،الچين موسي اغلو(آذربايجان)،گل اندام محبت آوا(تاجيکستان)بيجايا جنا(هند)، داوران بخش بين الملل جشنواره فيلم کيش هستند تا در طول برگزاري جشنواره به رقابت آثار اين بخش بپردازند.
***************
“اندرو وايل” استاد دانشگاه از استراليا همزمان با برگزاري جشنواره بين المللي فيلم کيش با موضوع ” هماهنگ سازي راهبردهاي تبليغ محصولات منطقه اي در صحنه بين المللي” سخنراني ميکند.
روابط عمومي جشنواره فيلم کيش با اعلام اين خبر افزود: وي از بنيانگذاران تعاوني فيلمسازان ملبورن و اعضاء گروه فيلمسازان سيدني است.
بر پايه اين خبر در خصوص پيشينه فعاليت وي آمده است: وي توزيع کننده منطقهاي و بين المللي فيلمهاي استراليايي است که سابقه تدريس در مدرسه ملي فيلم لندن و دانشکده هاي سينمايي استراليا، تاسيس مدرسه بازيگري ويدئورِپ در استراليا در آغاز دهه 1980. دارد و رييس هيات استراليا در جشنواره فيلم آسيا – اقيانوسيه بوده است.
او همچنين، داوري در جشنواره هاي بين المللي سينمايي – از جمله در براتيسلاوا و ونتزپيلز لتوني و سازماندهي رويدادهاي سينمايي از قبيل جشنواره فيلم هاي ورزشي – ماجرايي بت هرست – استراليا برعهده داشته است.
************
جشنواره فيلم کيش به طورمستمر برگزار شود
نماينده مردم کيش در مجلس شوراي اسلامي با مهم ارزيابي کردن برگزاري جشنواره فيلم کيش در ارتباطات بينالمللي فرهنگي و تبادل افکار خاطر نشان ساخت: ما از برگزاري چنين جشنوارههايي استقبال ميکنيم و اميدوارم اين جشنواره به صورت مستمر برگزار شود.
احمد جباري، نماينده مجلس شوراي اسلامي گفت: ارتباطات بينالمللي و تبادل افکار ميتواند براي کشور ايران در شرايط حساس امروز دنيا بسيار مهم باشد؛ ضمن آنکه با رويکردي که کشور ما بهخصوص در عرصه فرهنگ دنبال ميکند، برگزاري جشنوارههاي فرهنگي هنري نظير جشنواره فيلم کيش ميتواند در اين راستا بسيار موثر واقع شود.
وي افزود: با رويکردي که ما در خاورميانه داريم و با وجود مسائلي که اخيرا در کشورهاي منطقه به وجود آمده است، جشنواره فيلم کيش ميتواند نقش مهم و بهسزايي در شناساندن فرهنگ ما به کشورهاي مختلف و بالعکس داشته باشد و ما از برگزاري چنين جشنوارههايي استقبال ميکنيم.
نماينده مردم کيش درمجلس شوراي اسلامي درخصوص استفاده از ابزارهاي هنري براي گسترش تعاملات، توضيح داد: تاثير يک فيلم درباره يک قصه و داستان قرآني، بسيار بيشتر از کتاب و تحقيق است و نقش جشنواره فيلم کيش هم ميتواند اينچنين باشد که در عرصه تقويت مناسبات فرهنگي و اشتراکات آييني، چيزي را به يادگار در ذهن مخاطبان خود که از کشورهاي ديگر نيز هستند و به اعتقاد من سفيران فرهنگي آن کشورها هستند، ماندگار کند.
وي با اشاره به بخش “خليج فارس” جشنواره فيلم کيش گفت: در برابر موج فزايندهاي که بهخصوص در سالهاي اخير عليه ايراني بودن هويت خليج فارس انجام شده است، نامگذاري بخشي از جشنواره به اين نام، اقدام بسيار خوب و مثبتي است و ما بايد سعي کنيم با هدف بيان مستمر نام خليج فارس، برنامههاي فرهنگي را ساماندهي کنيم که يکي از آنها همين جشنواره فيلم کيش است و من معتقدم هيچ چيز به اندازه برنامههاي هنري نميتواند موثر باشد.
جباري با بيان اينکه کيش تا پيش از اين يک منطقه تفريحي و تجاري شناخته ميشد، اضافه کرد: با برگزاري چنين جشنوارهها و برنامههايي ميتوانيم به کيش بُعد فرهنگي نيز بدهيم و تاکيد من بر لزوم پيگيري و برگزاري اين جشنواره به شکل مداوم و مستمر است زيرا کيش ميتواند يک فضاي آبروبخش براي بسياري برنامههاي بينالمللي باشد و البته لازم است اين جشنواره نيز به صورت آبروداري برگزار شود زيرا مناطق آزاد کشورهاي ديگر، هم تجاري است و هم يک منطقه آباد از نظر فرهنگي و ما هم ميتوانيم کيش را که آوازه بلندي در کشور ما از جهت تجاري دارد، به عنوان يک ابزار در راستاي انديشهها و فرهنگ در اختيار داشته باشيم.
نماينده مردم کيش در مجلس با ابراز خوشحالي از اينکه جشنواره فيلم کيش در حوزه انتخابيه وي برگزار ميشود، از اعضاي کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي دعوت کرد تا در اين جشنواره شرکت داشته باشند و خاطر نشان ساخت: ما ميتوانيم از طريق جشنواره فيلم کيش نقش موثر و مفيدي در راستاي مقولات فرهنگي که مدنظر خود قرار دادهايم، داشته باشيم.
http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1751626