شرف الدین مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس:
جشنواره بین المللی فیلم کیش سنگ بنای یک حرکت مبارک است
سوره سینما: شرف الدين گفت: جشنواره بین المللی فیلم کیش سنگ بنای یک حرکت مبارک است
بنابر گزارش «سوره سینما»، محمدرضا شرف الدین معتقد است الزاما برای اینکه بتوانیم در توسعه جهانی و امنیت نقش درخورخودمان را داشته باشیم و از فرهنگ خودمان دورنیافتیم و زیرچرخ دنده های توسعه جهانی له نشویم و به بهانه امنیت جهان مورد چالش قرار نگیریم مجبوریم که ارتباطاتمان را با منطقه زیستی خودمان درجهان بین الملل تعریف کنیم یا بازتعریفی از موقعیت خودمان درمنطقه و جهان داشته باشیم.
وی بابیان اینکه این رسالت فراتر از یک جشنواره هست گفت: جشنواره خودش یک رسانه است که درخدمت یک ایده، اندیشه و یک تفکرقرار می گیرد .درواقع حاملهای فرهنگی خودش را ابلاغ می کند.
به گفته وی جشنواره ای مثل فیلم کیش این فرصت را می دهدکه ما درمنطقه ای که هستیم یک تعریف یا بازتعریف را از موقعیت خودمان درمنطقه ارائه بدهیم. ماناچاریم ازارائه این بازتعریف.
وی ادامه داد: یعنی اگردنیا و منطقه درتعریف های گوناگون من درموضوعات سیاسی فرهنگی تاریخی هنری، فن آوری و انچه را که انسان امروزدرجهت توسعه به آن نیاز دارد اگر ما اینها را بازتعریف نکنیم دشمنان ما با اهداف و اغراضی که دارند انها تعریف برای ما ارائه می دهند. مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با بیان اینکه جشنواره فیلم کیش فرصتی را برای ما فراهم می کند که با همسایگان خود درمنطقه با هم فرهنگها، هم زبانان و هم کیشان خودمان در منطقه و همه کسانی که با هم منافع مشترکی داریم تعاریف مشترکمان را پیداکنیم و درچرخه توسعه بین المللی امنیت خودمان را تامین کنیمخاطر نشان ساخت: این رویکرد در واقع یک کمی فراتر از نگاهی است که در جشنواره فجر داریم و جشنواره های محلی .
وی افزود: جشنواره فیلم کیش خیلی فراتر از یک جشنواره داخلی و ساده است چراکه ما ارتباطات انسانی را دردنیای معاصر و درمنطقه بین المللی و مشترکات خودمان را با همسایگانمان و حتی درجهان تعریف می کنیم.
شرف الدین با اشاره به موضوع خلیج فارس به عنوان یکی از مهمترین موضوعات عنوان کرد: یکی ازمهم ترین موضوعات ما زبان فارسی و در کنارش ائینها، اعتقادات ،فرهنگ و دین ما ست که جزو مشترکات بین منطقه ای ما است.
وی اضافه کرد : ما مشترکاتی بسیاری با کشورهای منطقه داریم. خلیج فارس را ما با همسایگانمان مشترک هستیم. زبان را درمنطقه وسیعی از اسیای صغیر و اسیای میانه و فلات ایران مشترک هستیم. دین اسلام درگستره وسیعی ازکشورهای خاورمیانه و آسیا مشترک هستیم و اینها از عوامل بسیار مهم درموضوع امنیت و توسعه هستند که نیازمند بازتعریف هستند.
این سینماگر یادآور شد: امروز دشمنان پیشرفت های ما را به چالش می کشند به بهانه اینکه امنیت منطقه را به خطر می اندازد. همسایگان ما را تحریک می کنند و پیشرفتهای ما را تهدیدی برای انها می دانند.این موضوع درانرژی صلح امیزهسته ای ما به راحتی به چشم می خورد. رفت وامدهای سیاسی که درمنطقه توسط قدرتهای بزرگ صورت می گیرد انها حلوا برای همپیمانان خودشان نمی اورند بلکه کینه خشم و ناامنی را دامن می زنند. مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تاکید کرد: یکی ازوظایف بزرگی که جشنواره فیلم کیش دارد با موضوعات مختلف این اطمینان را درسطح وسیع اجتماعی است و اگرخوب اجرا شود بازتاب سیاسی خوب هم خواهد داشت ولی وظیفه جشنواره ورود به حوزه هایاجتماعی فرهنگی مردم منطقه هست، با آنهایی که مشترکات فراوان داریم.
وی ادامه داد: این جشنواره می تواند این بازتعریف ها را درفضای دوستی ، حسن نیت و به دور از چالشهایی که امروز دشمنان ما دامن می زنند مطرح کند و ایران اسلامی را به عنوان کشوری امن و نمونه ایی از امنیت منطقه و اهداف آن را به عنوان یک هدف بلند فرامنطقه ایی برای امنیت منطقه معرفی نماید.
شرف الدین با اشاره به موضوع خلیج فارس و با بیان اینکه موردخلیج فارس هم اگر فیلمسازان به آن نپرداختند برای این است که فیلمسازهای ما انگیزه کارهای ملی را دارند و توانایی انجام کارهای بزرگ ملی را هم دارند اما باید بدانیم سرمایه گذاری درسینما، آن هم برای کارهای ملی با انگیزه های شخصی غیرممکن هست و سرمایه خیلی بیشتری می طلبد. خاطر نشان ساخت:یکی از مهمترین حامیان این فکر و این نظر باید دولت باشد. اگرما امروزکار بزرگی در زمینه خلیج فارس نداریم هر چند اثر مثل “راه ابی ابریشم یا “بازگشت لاک پشتها” که به نوعی به موضوع خلیج فارس اشاره دارد یا کارهای دیگری هم هست که نام بلند اوازه خلیج فارس را ما درانها می بینیم اما تعدادشان کم هست و امیدواریم چنین جشنواره ای راه را برای تولید اثار ارزشمندی که خلیج فارس را هم ازنظرپیشینه، هم الزامات سیاسی و هم ازنظر معاهدات بین المللی و هم از نظر توانمندی های خود همسایگان ومشترکاتی که همسایگان درکناراین مکان آبی تاثیرگذار و ژئوپولیتیک ایران دارند و به خصوص اشاره به الزامات ایمنی وامنیتی این منطقه را ما بتوانیم در فیلمهایمان ببینیم.
وی اضافه کرد: در راستای برگزاری جشنواره لازم است بهترین ها را واردکنید در منطقه به اندازه کافی تبلیغ کنید و درجستجوی اثار و اسنادی باشید که بتواند این فرایند همزیستی مسالمت امیز و اتحاد بر سرمشترکات منطقه ای را تبلیغ کند و در این مسیر همراهی رسانه های ملی و عمومی خیلی مهم است.
به گفته وی تولید یکی از بزرگترین و مهم ترین موضوعاتی هست که یک جشنواره برای اهداف و رویکردهای خودش باید لحاظ بکند و بعد از این جشنواره رها نشود.
مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس اظهار داشت: باید به سوی مبادله تجربیات منطقه ای پیش برویم و ببینیم چه راه هایی را می توانیم پیدا کنیم که در منطقه بخصوص که منطقه ماهم یک منطقه مسلمان هست بتوانیم به یک قدرت منطقه ای مشارکتی باشیم.
به اعقاد این صاحب نظر سینما بهترین راه این نوع تبادل فکر و اندیشه سینما است و محلش هم جشنو اره است .
شرف الدین گفت: امیدوارم جشنواره فیلم کیش فقط یک جشنواره تفریحی نباشد و یک جشنواره کیفی و محل حضور اندیشمندان باشد. باید بیشتر به آینده این جشنواره فکرکنیم وگام های فراتری که در دوره های آتی خواهیم گذاشت. اگر به این موضوعات فکر کنیم مطمئنا سنگ بنای بسیار مبارکیرا گذاشته ایم که سالهای آینده نتیجه آن را و به بارنشستنش را شاهد خواهیم بود.
http://www.sourehcinema.ir/articleview.php?cat=9&id=114464