تجربه های تور جهانی والیبال ساحلی کیش
نخستین دوره تور جهانی والیبال ساحلی شب گذشته با قهرمانی قطر به پایان رسید درحالی که والیبال ایران از این مسابقات بین المللی تجربه هایی کسب کرد تا در دوره های آینده ضمن بهتر برگزار کردن مسابقات، با نتایج بهتری برای ساحلی بازان همراه باشد.
یکی از مهمترین تجربه های کسب شده در این دوره نحوه حضور تیم های ایرانی بود. سازمان ساحلی فدراسیون والیبال در مهلت تعیین شده از سوی فدراسیون بین المللی والیبال برای ثبت نام تیم ها، هشت تیم از کشورمان را در این رقابت ها ثبت نام کرد و برنامه داشت که چهار تیم قدرتمندتر ایران در جدول اصلی شرکت کنند و چهار تیم دیگر در جدول مقدماتی. اما نکته ای که مسئولان ایرانی به آن دقت نکردند نحوه چیدمان این تیم ها در دو جدول بود.
بر اساس قوانین مسابقات هر تیم میزبان می تواند تنها دو تیم برای قرار گرفتن در جدول اصلی مسابقات معرفی کند اما سایر تیم های ثبت نام شده بر اساس قرعه کشی در جدول های مقدماتی و اصلی قرار می گیرند. فدراسیون بین المللی والیبال دو تیم ملی ایران را در قالب تیم های الف و ب در جدول اصلی قرار داد و جایگاه شش تیم دیگر میزبان مسابقات را بر اساس قرعه کشی تعیین کرد.
نتیجه این قرعه کشی اینگونه شد که تیم با تجربه ای متشکل از پرویز فرخی و آق محمد سلاق در جدول مقدماتی قرار گیرند و به دلیل یک شکست از دور مسابقات حذف شوند. اگر این تیم در جدول اصلی قرار می گرفت در دور مقدماتی که گروهی برگزار می شد، سه بازی انجام می داد و حتما به مرحله بعد صعود می کرد زیرا سه تیم از هر گروه چهار تیمی صعود می کردند.
نکته دوم اینکه، هر چند تمامی تیم های شرکت کننده، داوران و نمایندگان فدراسیون جهانی از میزبانی خوب ایران در این رقابت ها تمجید کردند، اما مراسم اهدای جوایز و مدال های این رقابت ها مناسب برگزار نشد و از نظم و انسجام مطلوبی برخوردار نبود.
افراد بسیار زیادی در هنگام برگزاری این مراسم در داخل زمین بازی حضور داشتند و خیلی از تماشاگران نیز در پشت تابلوهای تبلیغاتی دور زمین ایستاده بودند که دیگران امکان تماشای مراسم را نداشتند.
برای اهدای مدال ها نیز 10 نفر دعوت شدند که تعدادشان زیاد بود و نحوه حضور آنان نیز طولانی مدت بود. یکی یکی اسامی آنان گفته می شد و دبیر سازمان لیگ به پیشواز مسئولان می آمد و در مسیر فرش قرمز آنان را همراهی می کرد و دوباره نفر بعدی دعوت می شد.
به نظر می رسد که معاون وزیر ورزش و جوانان، رئیس فدراسیون والیبال و مدیرعامل منطقه آزاد کیش برای اهدای مدال ها کافی بودند و نیاز به دعوت 10 نفر نبود.
یکی دیگر از مواردی که در نخستین دوره تجربه شد و باید در دوره های بعدی آن را اصلاح کرد، مکان مصاحبه با بازیکنان بود. جایگاه ویژه برای مصاحبه با بازیکنان و دیگر مسئولین در این رقابت ها آماده شده بود، اما خبرنگار و تصویر بردار فدراسیون بین المللی والیبال بعد از مسابقه به داخل زمین می رفت و با بازیکنان مصاحبه می گرفت. در اکثر مواقع بازیکنان که یک ساعت در زیر آفتاب با حریف مبارزه کرده و خیلی خسته بودند، بعد از گفت وگو در داخل زمین با نمایندگان فدراسیون بین المللی دیگر حوصله گفت وگو با خبرنگاران را نداشتند، از سوی دیگر ورود خبرنگاران نیز به داخل زمین ممنوع بود. باید این نکته به فدراسیون بین المللی والیبال که برای برگزاری این رقابت ها استانداردهای متعددی تعیین کرده بود، یادآوری شود تا مصاحبه در محل تعیین شده (میکس زون) انجام شود.
آخرین موضوع اینکه در مدت پنج روز برگزاری این رقابت ها، گروهی در کنار زمین مسابقات حضور داشتند که در زمان های استراحت هر مسابقه و فاصله بین دو دیدار آهنگ های پخش می کردند که همگی غیر ایرانی بودند. یکی از دلایل مهم کسب میزبانی در هر کشوری معرفی فرهنگ و سنت هاست. حتما در موسیقی ایرانی نیز آهنگ های سنتی و محلی زیبایی وجود دارد که مناسب مسابقات والیبال ساحلی است، بنابر این پیشنهاد می شود برای سال های آینده از آنها استفاده شود.
تور جهانی والیبال ساحلی از 26 تا 30 بهمن ماه با حضور 48 تیم از 21 کشور جهان در چهار زمین ساحلی جزیره کیش برگزار شد.
تیم های قطر، روسیه و لهستان در پایان این رقابت ها موفق به کسب رتبه های اول تا سوم شدند.
هشت تیم ایرانی نیز از جمله 48 تیم شرکت کننده در این رقابت ها بودند. چهار تیم کشورمان در جدول مقدماتی این رقابت ها حضور یافتند که به جدول اصلی صعود نکردند. چهار تیم دیگر ایران از ابتدا در جدول اصلی قرار گرفتند که دو تیم در دور مقدماتی حذف شدند و دو تیم ملی ب و الف کشورمان نیز در مرحله نخست حذفی مغلوب حریفان خود شده و از گردونه مسابقات کنار رفتند.
ایران میزبانی سه دور متوالی تور جهانی والیبال ساحلی را پذیرفته است.