خزایی: بودجه مستقل به جشنواره فیلم کیش اختصاص یابد
دبیر اولین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کیش خاطرنشان کرد برای ارتقای سطح کیفی جشنواره و ماندگاری آن در سالهای آینده مسئولان باید بودجه مستقلی برای برگزاری جشنواره در نظر بگیرند و از آن حمایت ویژه کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، دومین نشست رسانهای جشنواره بینالمللی فیلم کیش صبح امروز سهشنبه 30 فروردین در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. در این نشست یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره، محمد خزایی و رایزن فرهنگی سوریه در این نشست حضور داشتند.
در ابتدای این نشست محمد خزایی دبیر جشنواره درباره دغدغههای برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره بینالمللی فیلم کیش با “هدف میراث مشترک، آینده مشترک” از 4 اردیبهشت در جزیره کیش برگزار میشود. این جشنواره براساس دلائل مختلفی شکل گرفت. یک از دلائل اصلی این بود که چرا کشور ما جشنواره منطقهای مانند دیگر کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی ندارد.
وی ادامه داد: بالغ بر 70 جشنواره منطقهای در آسیای مرکزی وجود دارد که با حمایت دولت برگزار میشود. برخی کشورها در نزدیکی ایران وجود دارند که ما با آنها اشتراکات مختلف فرهنگی، آئینی و زبانی در منطقه داریم. همه این اشتراکات و بکارگیری آنها برنامهریزی می خواهد که ما با یک فرهنگسازی میتوانیم به این مسائل دست پیدا کنیم.
وی افزود: از دیگر دلائل برگزاری این جشنواره این است که ما در واقع سینمای بومی و آئینی به شکل مناسب نداریم. همچنین بحث خلیج فارس و صحبتهایی که برای تغییر نام این خلیج صورت گرفته است و اینکه ما از طریق سینما می توانیم به مناطق توریستی که در کشور وجود دارد بپردازیم تا اینکه فیلمسازان ترغیب شوند در این مکانها سرمایهگذاری کنند از ضرورتهای برگزاری این جشنواره بود.
خزایی درباره تعداد آثار رسیده به جشنواره و بخشهای مختلف آن گفت: 2706 اثر به جشنواره ارسال شدهبود که از میان آنها 2000 اثر متعلق به سینمای ایران و 700 اثر در بخش بین الملل بودند که حدود 300 اثر ارتباطی با موضوع جشنواره نداشتند. در اولین دوره این جشنواره 266 فیلم در سالن های مختلف به نمایش در میآید.
وی بیان کرد: 41 فیلم سینمایی ایرانی، 28 فیلم خارجی، 35 اثر کوتاه، 33 فیلم مستند، 62 فیلمنامه و همچنین 72 عنوان فیلم در بخش نوعی نگاه به نمایش در میآیند که از این میان 21 فیلم به بخش بینالملل،43 فیلم به سینمای ایران و 8 فیلم در بخش ویژه وجود دارند.
خزایی ادامه داد: به مناسبت برگزاری جشنواره فیلم کیش 7 سالن نمایش فیلم در جزیره فعال شدهاند. سالن همایشهای بینالمللی خلیج فارس که استاندارد سازی و تجهیز شدهاست. سالن سینما لبخند، دو سالن در دانشگاه صنعتی شریف، دو سالن در مجتمع خلیج فارس و سالن سینمایی روبازی نیز برای جشنواره مجهز و آماده سازی شدند.
وی خاطرنشان کرد: بخش مسابقه سینمای ایران که به بخش خلیج فارس نامگذاری شده است یکی از بخشهای با اهمیت جشنواره است. همچنین بخش 262 ثانیه که حروف ابجد نام ایران است از دیگر قسمتهای جشنواره است که ما معتقدیم همچون رنگین کمانی از آداب و رسوم ایران است.
وی افزود: همچنین در این جشنواره به 132 فیلمساز مبالغی پرداخت شدهاست تا بتوانند فیلم هایی در زمینه این منطقه تولید کنند. هفت فیلمساز معتبر ایرانی چون رسول صدرعاملی، رهبر قنبری، عزیزالله حمید نژاد، محمد حسین حقیقی، مهدی کرمپور و ابوالفضل جلیلی فیلمهایی در این ارتباط ساختند. علاوه بر این 20 فیلمساز خارجی هم برای جشنواره کیش فیلم تولید کردند.
دبیر جشنواره ادامه داد: بخش کلک فیروزهای از دیگر بخشهای جشنواره است که به طرحهای سینمایی، فیلمنامه مستند و فیلمنامه کوتاه اختصاص دارد که استقبال بسیاری از این بخش شده است. بخش دیگر این جشنواره بخش مناطق آزاد است که به فیلمهایی اختصاص یافته که درباره این مناطق به صورت مستقیم و غیر مستقیم ساخته شدهاند.
وی گفت: در بخش بینالملل که به نام بخش حکیم بوعلی سینا نامگذاری شده است فیلمهای مختلف کوتاه، مستند و داستانی حضور دارند که بیشتر به دلائل نزدیکی فرهنگی از کشورهای آسیای مرکزی و خاورمیانه انتخاب شدهاند. همچنین ما میزبان 70 مهمان خارجی هستیم که از هنرمندان، بازیگران و دبیران فستیوال های مختلف خارجی هستند.
خزایی ادامه داد:حدود 34 گروه از خبرنگاران خارجی تقاضای حضور در این جشنواره را داشتهاند و بالغ بر 24 شبکه تلویزیوین نیز در جشنواره حضور دارند که 14 تا از انها به صورت مستقیم مراسم اختتامیه را نمایش می دهند. در اولین دوره از جشنواره کیش نیز قرار است از استاد علی نصیریان، مسعود جعفری جوزانی و فرج الله سلحشور تقدیر شود. حدود 7 نشست تخصصی نیز در طول برگزاری جشنواره برپا میشود.
وی بیان کرد: در مراسم افتتاحیه جشنواره بزرگداشتها، برگزیدگان کوتاه، مستند و بخش فیلنامه معرفی می شوند و همچنین در مراسم اختتامیه برگزیدگان بخش مسابقه سینمای ایران، سینمای ویدئویی، مناطق آزاد معرفی شده و بخش های ویژه دیگری نیز وجود دارند که بعدا اعلم میشود.
خزایی خاطرنشان کرد: بیش از 102 نفر از هنرمنادان کشورداوری بخشهای مختلف جشنواره را بر عهده داشتند. معتقدم اگر قرار باشد این جشنواره در آینده ادامه داشته و تاثیرات مطلوبی بر جا بگذارد باید بودجه مستقلی برای آن در نظر گرفته شود. چون این جشنواره منطقهای در آینده می تواند غیر از جاذبههای توریستی در امر فرهنگسازی نیز موفق عمل کند.
وی افزود: درباره بهتر برگزار شدن جشنواره میتوان از آقای حسینی و شمقدری درخواست کرد که برنامههای آینده خود را ارائه دهد. البته من مطمئنم که این جشنواره دغدغه مسئولان است و جز جشنوارههای الف به حساب می آید.
خزایی درباره نحوه انتخاب افرادی که برای بزرگداشتها معرفی شدهاند و دلائل حضور فرجالله سلحشور در میان جمع گفت: در بخش بزرگداشتها دو جایزه به نام جایزه پیامبر اعظم و جایزه فردوسی وجود دارد. که قرار است به بهترین فیلم و فیلمسازی که فیلمهای دینی تولید کرده است و همچنین به بهترین فیلم فارسی زبان اهدا شود. فرجالله سلحشور به دلیل سابقهای که در ساخت فیلمهای دینی و ارزشی دارد برای این بخش انتخاب شدهاست. معتقدم که فارغ از اختلافها بخش بزرگداشتها باید به بهترین شکل برگزار شود.
http://www.mehrnews.ir/NewsPrint.aspx?NewsID=1292604