برگزاری نشست دستیابی به اهداف توسعه پایدار و پوشش همگانی سلامت در کیش
نشست و کارگاه سه روزه مشترکی با عنوان اهداف سالم برای داشتن مردم سالم ؛ دستیابی به اهداف توسعه پایدار و پوشش همگانی سلامت با حضور محققان و پژوهشگرانی از ایران و انگلیس به میزبانی کیش برگزار شد.
رضا مجد زاده مسئول برگزاری این نشست و کارگاه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت : هدف از برپایی این برنامه تعیین اولویت های پژوهش و تعریف کارهای مشترک بین دانشگاه های انگلستان همچون یو سی ال و ادینبورو و دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و دانشگاه تهران به عنوان متولی برگزاری از دانشگاه های مختلف کشور همچون اصفهان و کرمان در این حوزه دعوت کرده است.
ایجاد بستری مناسب برای تبادل نظر دو سویه و زمینه سازی برای همکاری های آینده بین دانشگاه های دو طرف از دیگر اهدافی است که مسئول برگزاری نشیت به آن اشاره کرد.
وی اظهار داشت : در این نشست مشترک محققان پیرامون چالش های سلامت جهانی و موضوعاتی همچون چگونگی حفاظت مالی مردم در برابر مخاطرات سلامت، بهبود کیفیت ارائه خدمات در بخش سرپایی و بستری، پوشش همگانی سلامت، راهکارهای کنترل بیماری، کاهش تاثیرات بیماری های مزمن، همه گیرشناسی، اصول اخلاقی در طبابت، منابع انسانی و مالی به تبادل نظر می پردازند.
در بحث کارگاه با محوریت اهداف توسعه پایدار در بهداشت و سلامت جهانی شرکت کنندگان این فرصت را دارند تا در جلسه هایی با موضوع روند پروژه های پژوهشی شرکت کنند که در آن مباحثی همچون نحوه جستجو و درخواست دادن برای کمک هزینه های پژوهشی، روش های پژوهشی بین رشته ای، نظم بخشی پژوهش، همکاری با سیاست گذاران و اجتماعات و انتشار پژوهش مطرح می شود.
به گزارش ایرنا ، مجد زاده یاد آور شد : سال 2000 ، اهداف توسعه هزاره با عنوان میثاق مشترک جهانی توسط سازمان ملل متحد با توافق رئیسان دولت ها در نظرگرفته شد و مقرر شد تا سال 2015 اقداماتی صورت گیرد.
وی اضافه کرد : از 2015 تا 2030 اهداف توسعه هزاره مشخص شده که باب جدیدی برای اهداف توسعه پایدار است و بحث سلامت و پوشش همگانی سلامت در آن به عنوان یک هدف مطرح شده است.
مسئول برگزاری این نشست اظهار داشت : بحث پوشش همگانی سلامت یک هدف است و در آن آحاد مردم باید از خدمات اساسی سلامت بهره مند شوند تا با مشکل مالی روبرو نشوند و به جز بیماری رنج دیگری متحمل نشود که این موضوع در سیاست های ابلاغی نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه دولت دو سال است در بحث تحول حوزه سلامت فعالیت می کند اظهار داشت : تلاش دولت که ابتدا از بیمارستان های دولتی آغاز شده این است که هزینه مردم در بحث سلامت بالا نرود.
مجد زاده گفت : تحولات عظیمی پس از جنگ جهانی دوم در حوزه سلامت در انگلستان اتفاق افتاده است که می تواند تجارب مفیدی برای جمهوری اسلامی که در حال اجرای طرح تحول سلامت است به همراه داشته باشد.
مسئول برگزاری این نشست خروجی نهایی این برنامه را پژوهش دو کشور در حوزه پوشش همگانی سلامت و اهداف توسعه پایدار و انتقال تجارب عنوان کرد.
در این نشست 40 نفر از هفت دانشگاه انگلیس و پنج دانشگاه ایران و مسئولانی از سازمان بهداشت جهانی و کمپین جهانی مبارزه با ایدز حضور دارند.
این نشست که از دوم اسفند ماه در پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در جزیره کیش آغاز شده فردا به کار خود پایان می دهد.