باتلاش سازمان منطقه آزاد كيش احياي شهر تاريخي حریره كيش از سر گرفته شد
تلاش سازمان منطقه آزاد كيش در زمينه كاوش هاي جديد در شهر تاريخي حريره بعد از شش سال وقفه ، از سال گذشته مجددا آغاز شده است كه اين اقدام به افزايش 40 درصدي بازديد كنندگان از اين آثار تاريخي منجر شده است.
به گزارش روابط عمومي وامور بين الملل سازمان منطقه آزاد كيش ، معصومه رفيعي مدير پايگاه ميراث فرهنگي جزاير خليج فارس (كيش) هدف از كاوش هاي اخير را به منظور پاسخگويي به خلاءهاي اطلاعات تاريخي در خصوص تاريخچه شهر حريره ذكر كرد و گفت : توجه ويژه مدير عامل سازمان منطقه آزاد كيش به آثار تاريخي اين جزيره و تاكيد بر اهميت نقش شهر حريره در توسعه گردشگري فرهنگي كيش سبب شد تا كاوش هاي شهر حريره كه از سال 1384 تا سال گذشته مسكوت مانده بود مجددا با استفاده از توانمندي هاي كارشناسان مجرب ميراث فرهنگي آغاز شود.
وي افزود : احداث كارگاه ، كاوشو مرمت آثار ، نصب تابلوهاي راهنما و علائم و نمادهاي شهري ، ساماندهي مسيرهاي دسترسي بازديد كنندگان با ايجاد سنگفرش و ساخت سرويس هاي بهداشتي ، نورپردازي و ساماندهي ورودي شهر حريره از جمله فعاليت هاي اجرايي بوده است كه تاكنون انجام شده و قرار است از اوايل مهرماه سال جاري با كاهش گرماي هوا كاوش هاي جديد پيگيري شود.
رفيعي همچنين از پيدا شدن بخشي از ساختمانهاي مجاور سواحل شهر حريره در حفاري هاي جديد خبرداده و اظهار اميدواري كرد كه با حفاري هاي بعدي به بسياري از معماهاي مربوط به اين بناها پاسخ داده شود.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي جزاير خليج فارس (كيش) ، جزيره كيش را دومين مركز تجاري خليج فارس پس از سيراف در گذشته برشمرد و سيستم شهرسازي اين جزيره را در زمان خود پيشرفته خواند و افزود: در كاوش فصل هاي گذشته مسجد، خانه اعياني ،حمام و بندرگاه كشف شده بود و با توجه به متون تاريخي ، كه به كاخ ها و قلعه هاي مستحكم و مجلل اشاره شده است،جاي بناهايي با كاربري سياسي و تدافعي در فضاهاي شهري خالي بود كه هدف از اين كاوش دستيابي به اين بناها است ، در همين راستا بلندترين قسمت شهركه گمانمي رود داراي بزرگترين مجموعه هاي مرتبط به هم مي باشد ، جهت عمليات جستجوي جديد انتخاب شد.
وي وسعت كاوش هاي جديد را 8500 متر مربع خواند كه در يافته هاي اوليه فضاهاي چهارگوش با مدخل ورودي ، ديوارها با پشتيبانها و فضاهايي كه احتمالا انبار خرما بوده به دست آمده است ، وي همچنين خاكبرداري هاي تخصصي را با ايجاد 50 ترانشه 5*5 متر در بخش هاي جنوبي و غربي محوطه در دست اقدام اعلام كرد كه تاكنون 200 متر پي گردي ديوارها انجام شده است.
اين كارشناس ميراث فرهنگي در ادامه گفت : ثبت شهر حريره به شماره 1886 در سال 1376انجام شده است ولي به جز همان كاوش هاي اوليه و ساختمان هاي كشف شده در اوايل دهه 80 توجه چنداني به اين محل نشده بود و از سال 1384 نيز تقريبا فعاليت ها در اين منطقه متوقف شد كه خوشبختانه با توجه خاص مديرعامل جديد سازمان منطقه آزاد كيش عمليات كاوش در آن آغاز شد كه علاوه بر فعاليت هاي كاوشي و ايجاد تاسيسات خدمات گردشگري ، يك ساختمان مجهز پژوهشي نيز در سال جاري دراين محل راه اندازي شد تا براي كمك به تحقيقات باستانشناسي اين شهر تاريخي مورد استفاده قرار گيرد.
لازم به ذكر است كه كيش با دارا بودن شهر 800 ساله حريره كه وسعتي در حدود 120 هكتار را شامل مي شود تاريخ كهن دوره ايلخانيان و تيموريان را در خود نهفته دارد كه با از سرگيري تحقيقات و كاوش هاي باستاشناسي علاوه بر رمز گشايي از نحوه زندگي و تبادلات ايران آن زمان در خطه جنوب كشور ، به يكي از مهمترين پايگاه هاي توسعه گردشگري فرهنگي و تاريخي تبديل خواهد شد.
جزيره كيش با 92 كيلومتر مربع مساحت در فاصله 18 كيلومتري سرزمين اصلي در آب هاي نيلگون خليج فارس واقع است و يكي از قطب هاي گردشگري كشور محسوب مي شود.