يك توليدكنندهي صنايع دستي در كيش:
آزاد بودن راه ورود صنايع دستي خارجي فعاليت در رشتههاي بومي را مشكل كرده است
يك توليدكنندهي صنايع دستي در جزيرهي كيش گفت: آزاد بودن راه ورود صنايع دستي و اجناس خارجي به اين منطقه، از مشكلات فعاليت در رشتههاي بومي صنايع دستي بهشمار ميآيد.
فريده مرادي ـ توليدكنندهي صنايع دستي و مدير روابط عمومي امور زنان سازمان منطقهي آزاد كيش ـ در گفتوگو با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: اين سازمان با برگزاري دورههاي آموزشي صنايع دستي تلاش دارد، هنرهاي سنتي و دستي ايران را به بانوان ساكن در اين جزيره آموزش دهد، چون با توجه به فضا و ارتباطهاي محدود در كيش، يادگيري هنرهاي ايراني يكي از نيازهاي منطقه بهشمار ميآيد.
به گفتهي او، هدف از انجام اين فعاليتها، سرگرم و اجتماعي كردن بانوان اين منطقه است، چون بيشتر زنان ساكن در كيش از اقوام خود دور هستند و فعاليت در اين رشتهها كه به مكان خاص و هزينهي زيادي نياز ندارد، به تحقق اين هدف منجر ميشود. همچنين تاكنون از يادگيري صنايع دستي ايراني استقبال خوبي شده است.
وي ادامه داد: محصولات توليدشده توسط هنرمندان اين جزيره در بازارچهاي كه هربار به مناسبتهاي خاص برپا ميشود، عرضه ميشوند و معمولا فروش خوبي دارند؛ اما در هر صورت، راه براي ورود صنايع دستي خارجي به كشور، بخصوص كيش باز است و معمولا در چشم ما ايرانيها نيز كالاهاي خارجي اولويت بيشتري دارند.
مرادي دربارهي وجود يك رشتهي بومي خاص در اين جزيره، بيان كرد: با توجه به رواج ماهيگيري در اين منطقه، رشتههاي وابسته به آن، يعني صنايع دريايي بهعنوان فعاليتي هنري انجام ميشوند؛ اما در واقع، صنايع دستي بومي خاصي در اين منطقه وجود ندارد و بيشتر رشتهها وارد شدهاند. البته هنرمنداني در رشتهي حصيربافي فعالاند كه اين رشته نيز در اصل به بندرعباس متعلق است.