آخرين خبرها از جشنوارهي فيلم كيش
تقدير از جوزاني و معرفي ١١ اثر مستند بخش بينالملل
در جشنواره بين المللي فيلم كيش از مسعود جعفري جوزاني کارگردان سينما و راوي سينمايي تاريخ معاصر ايران قدرداني ميشود.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا،روابط عمومي جشنواره بين المللي فيلم كيش با اعلام اين خبر افزود: در بخش بزرگداشت هاي جشنواره از اين کارگردان شاخص سينماي ايران تقدير به عمل مي آيد.
مسعود جعفري جوزاني متولد ١٣٢٧ ملاير، داراي مدرك كارشناسي ارشد فيلمسازي از دانشگاه ايالتي سان فرانسيسكو است. وي فعاليت سينمايي را با كارگرداني فيلمهاي كوتاه آغاز كرد.
از ديگر فعاليتهاي وي ميتوان به مجوز تدريس مادام العمر در دانشگاه ايالتي سان فرانسيسكو، تدريس در دانشگاههاي كشور و مديريت مؤسسه «جوزان فيلم» اشاره كرد.
فيلمهاي سينمايي” بلوغ”، “دل و دشنه”، “يك مرد يك خرس”، “در مسير تندباد”، “شير سنگي”، “جاده هاي سرد” و …از جمله آثار سينمايي او درمقام کارگرداني است. او همچنين، نويسندگي و تهيه کنندگي فيلم هاي زيادي را برعهده داشته است.
مجموعه تلويزيوني ” درچشم باد” آخرين اثر جعفري جوزاني است.
*************
صدرعاملي کارگردان سينماي ايران دربارهي کار تازهاش با عنوان ” دردانه “سخن گفت.
«دردانه يک فيلم سينمايي داستاني صرف نيست و يک فيلم مستند از يک منطقه و مردمي است که وقتي براي بازبيني آن محل و انتخاب لوکيشن رفته بودم به شدت به نظرم بکر و جذاب آمد و ديدم مردمي که تا حالا هر تعريفي از آنها بر پرده سينما شده تعريف خوشايندي نبوده و آنها را در فيلم هاي سينماي اغلب خلافکار ديديم که انگار فقط رونق اقتصاديشان در قاچاق مواد مخدر است و خلاف هاي ديگري و براي قصه هاي دراماتيک پر مخاطب وقتي چه به کردستان و چه به سيستان و بلوچستان رفتند قدري با بي انصافي رفتار کردند و شناختي که از مردم آن به مخاطب القا شده غير منصفانه بوده. اما آنچه که براي من جذاب است شناخت يک بخش خيلي مهجور ماندهاي از ايران است و نميدانم چند درصد از مردم ايران ميدانند که در اين منطقه ما کيلومترهاي زيادي مرز مشترک داريم با درياي عمان يا اقيانوس هند. هر چه بوده صحبت از خليج فارس بوده و درياي خزر.ديگر نقطهي درخشاني که در آنجا به چشم ميآمد طبيعت بکر و خيلي زيبايش بود که با تحقيقاتي که کردم فهميدم اصلاً ديده نشده اين مناطق که ممکن است مردم در سفرهايشان ببينند اما هيچ وقت منعکس نشده و به روي پرده نرفته. دليلش هم اين بوده که بخاطر همين مرز مشترک آبي يک محل داد وستد مالي و واردات جنس هاي متنوعي از نيازهاي مردم است و پول آنجا خيلي حاکم است و همه تلاش ها در اين داد و ستد هاي دلال گونه است و کسي فرصت اينکه به طبيعت آنجا و آن اتمسفر ذهني و روح ورواني مردمش توجه کند نداشته. اميدوارم من بتوانم بخشي از اين ناگفته ها را به تصوير بکشم. فيلم دردانه ساختار مستند دارد.البته چون خود من هميشه طرفدار کارهايي هستم که هر چه هست و با هر شکل و ساختاري بايد از يک جذابيت تماشاگرپسند هم برخوردار باشد تمهيداتي در نظر داشتم که يک بيس دراماتيک هم در دل اين مستند وجود داشته باشد. من هيچ شناختي نداشتم و همين براي من جذاب بود. در واقع پيشنهادي که به من شد مربوط به پنج- شش منطقهي آزاد بود مثل كيش و قشم و لاوان و رود کارون… ولي من اتفاقاً جايي را انتخاب کردم که شناختي نداشتم از آن و يک سفر تحقيقاتي ده روزه به آنجا رفتم و در اين سفر تحقيقاتي ده روز همه چي براي من کشف و شهود بود و همين حس کشف و شهود اميدوارم کمک کند که اين اتفاق خوبي روي پرده بيفتد.»
**************
روابط عمومي جشنواره بين المللي فيلم كيش يازده اثر منتخب بخش مستند بين الملل جشنواره را معرفي کرد.
دراين خبرعناوين فيلم هاي منتخب بخش مستند بين الملل جشنواره كيش به اين ترتيب اعلام شد:
گورلوفکا اثر الکساندرکويريا از گرجستان/ درههاي دور قفقاز اثر جرجيو مروليشريلي از گرجستان،راشل اثر سيمون بيتون از فرانسه/ خاورميانه جديد اثر محمد ابوفلح از لبنان/ تينار اثر مهدي منيري،حقيقت گمشده اثر محمد علي فارسي/ حباب سرد اثر امير جغتايي/ آراکيا اثر هوشنگ فضلي / کوچه مازاريها اثر احمد صراف يزد/ بوم هاي سنگي اثر مهدي اسدي/ آسکو اثر محمد علي هاشم زهي
در اين خبر عنوان شد: آثار فوق توسط هياتي متشکل از مهدي همايونفر، حميد دهقانپور و حسن نجاريان انتخاب شد.
***************
داوران طرح هاي مستند بخش مسابقه فيلمنامه نويسي جشنواره بين المللي فيلم كيش معرفي شدند.
به گزارش روابط عمومي جشنواره فيلم كيش هياتي متشکل ازسه فيلمساز و استاد دانشگاه طرح هاي مستند راه يافته به بخش مسابقه جشنواره را ارزيابي و داوري خواهند کرد.
بر پايه اين خبر هيات داوري طرح هاي مستند عبارتند از :شهاب الدين عادل، حسين ترابي و فرهاد مهرانفر
اين هيات برترين طرح هاي مستند را از ميان ٢٦ طرح مستند پذيرفته شده براي بخش مسابقه جشنواره را بر ميگزينند.
http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1744378